Jakub Haršany Rôzne

Hlavné mesto plánuje v blízkej budúcnosti opraviť aj ďalšie električkové trate

V budúcom roku by mala začať dlhoočakávaná modernizácia Dúbravsko-karloveskej radiály. Okrem nej by novú tvár mali dostať aj ďalšie električkové trate.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto plánuje v blízkej budúcnosti opraviť aj ďalšie električkové trate
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

V uplynulých mesiacoch zamestnávala hlavné mesto predovšetkým rekonštrukcia električkovej trate na Špitálskej ulici. Práce odštartovali v auguste a boli ukončené koncom novembra. Električky by sa mali na frekventovanú ulicu vrátiť v najbližších dňoch.

Rekonštrukcia Dúbravsko-karloveskej radiály

V budúcom roku by mala byť témou číslo jeden dlhoočakávaná oprava Dúbravsko-karloveskej radiály. „Práve prebieha verejné obstarávanie na realizáciu stavby. V prípade úspešného ukončenia verejného obstarávania, pristúpime k realizácii v roku 2018,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

Modernizácia električkovej trate sa týka sedemkilometrového úseku dvojkoľajnej trate medzi tunelom pod Hradným vrchom po križovatku ulíc M. Sch. Trnavského s Hanulovou/Ba­garovou ulicou.

Rekonštrukcia sa podľa predbežných plánov bude realizovať na štyri etapy, a to z tohto dôvodu, aby bol dosah dopravných obmedzení, s ktorými je potrebné rátať, čo najmenší. Predpokladané obdobie rekonštrukcie odhaduje magistrát na 15 mesiacov.

Opravia aj ďalšie trate

Okrem Dúbravsko-karloveskej radiály plánuje hlavné mesto v blízkej dobe zmodernizovať aj ďalšie električkové trate. Tieto plány sa týkajú Ružinovskej a Vajnorskej radiály. „Aktuálne sa pripravuje verejné obstarávanie na vypracovanie projektovej dokumentácie pre obe uvedené stavby. V roku 2018 by sa mohli začať práce na jej príprave,“ prezradila Onufer.

Kedy by sa malo reálne začať s rekonštrukčnými prácami, je ešte priskoro hovoriť. Zatiaľ sa teda ďalších obmedzení nemusíme báť. „S realizáciou samotných stavieb sa môže začať až po vypracovaní projektovej dokumentácie a získaní právoplatných stavebných povolení,“ vysvetlila hovorkyňa.

Dúbravsko-Karloveská električková radiála
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM