Alexandra Húsková Samospráva

Ružinovský športový klub má riadne zvoleného riaditeľa. Čaká ho ťažká práca, klub bol totiž pred jeho príchodom vytunelovaný

Novým riaditeľom Ružinovského športového klubu (RŠK) v Bratislave sa stal Ľubomír Lenár, ktorý bol doteraz dočasne poverený riadením klubu. Jeho vymenovanie dňom 24. júna schválili ružinovskí miestni poslanci na dnešnom rokovaní.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovský športový klub má riadne zvoleného riaditeľa. Čaká ho ťažká práca, klub bol totiž pred jeho príchodom vytunelovaný
Zdroj: Dnes24.sk

Starosta bratislavského Ružinova Dušan Pekár vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa tejto príspevkovej organizácie mestskej časti začiatkom mája. Prihlásilo sa doň celkovo 10 kandidátov, z ktorých po kontrole splnenia kvalifikačných a iných požadovaných kritérií na osobný pohovor vybrali sedem kandidátov.

Sedemčlenná výberová komisia hodnotila na svojom zasadnutí 15. júna prezentácie jednotlivých kandidátov a nakoniec odporučila miestnemu zastupiteľstvu vymenovať do funkcie riaditeľa Ľubomíra Lenára. Ten dnes poslancom deklaroval, že dobrým manažérskym vedením sa bude môcť posunúť činnosť RŠK a jeho areálov ďalej.

„Tak, aby boli spokojní občania Ružinova a vytvorili sme pre nich priestor, ktorý bude zaujímavý a bude poskytovať to, čo od neho očakávajú,“ povedal.

V RŠK totiž finančná kontrola na jar zistila vážne problémy a chýbajúce státisíce eur. Napríklad účtovníctvo v klube nebolo vedené podľa zákona správne a preukázateľne a je podozrenie, že došlo k porušeniu povinnosti štatutárneho zástupcu pri správe cudzieho majetku.

Poslanci pre tieto zistenia znížili pred niekoľkými mesiacmi starostovi mestskej časti plat až na možné minimum, a to na 2738 eur. Starosta vtedy argumentoval, že keď sa o podozreniach sprenevery v RŠK dozvedel, vo februári podal dve trestné oznámenia na neznámeho páchateľa z dôvodu podozrenia zo spáchania trestných činov sprenevery, porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie, neodvedenia i nezaplatenia dane a poistného.

RŠK však v uplynulých mesiacoch začal splácať dlhy. V máji mu preto ružinovskí poslanci schválili príspevok vo výške 965.000 eur, aby mohol v uhrádzaní svojich záväzkov pokračovať.

Prečítajte si aj: Len slaboduchý jedinec by nevidel, že tu ide o politický súboj – aj toto odznelo na Ružinovskom zastupiteľstve

Viac o športovom klube sa dozviete aj tu: Ružinov vyčlenil na vytunelovaný športový klub a podnik verejných služieb viac ako pol druha milióna eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM