Rôzne Samospráva

Ružinov získal Srdce na dlani za dlhodobú podporu dobrovoľníctva

Bratislavské dobrovoľnícke centrum opäť oceňovalo tých, ktorí venujú svoj čas, schopnosti a vedomosti iným bez nároku na odmenu.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov získal Srdce na dlani za dlhodobú podporu dobrovoľníctva
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Bratislavská mestská časť Ružinov má Srdce na dlani. Tohtoročné regionálne ocenenie získala miestna samospráva za dlhoročnú podporu dobrovoľníctva, a to nielen formou grantového programu, ale aj aktívnym zapájaním sa do viacerých dobrovoľníckych aktivít. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Od roku 2011 Ružinov formou svojho grantového programu podporuje projekty obyvateľov či právnických osôb pôsobiacich v mestskej časti. Neraz ide o projekty založené na báze dobrovoľníctva, či už formou brigád obyvateľov pri úprave ich okolia, alebo projektov zameraných na inklúziu ľudí s postihnutím a seniorov, napr. kurz pre seniorov, v rámci ktorého ich ľudia z Chránenej dielne a domova sociálnych služieb Prima učili maľovať na textil. Na granty bolo v roku 2017 vyčlenených viac ako 150-tisíc eur. Finančnú podporu získalo 48 projektov z 69 žiadostí o grant.

Dobrovoľnícke aktivity

Zároveň sa mestská časť a zamestnanci miestneho úradu už viac ako 5 rokov zapájajú do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva Naše mesto. Okrem toho sa viacerí z nich tento rok zapojili aj do Dňa pre Dunaj, počas ktorého čistili okolie Malého Dunaja. „Veľká vďaka patrí najmä dobrovoľníkom, ktorí sa zapájajú do podujatí ako je Naše mesto, Kresťania v meste či Bratislavský týždeň dobrovoľníctva. Svoj voľný čas či čas strávený v práci vymieňajú za farby, štetce, metly a skrášľujú svoje okolie, pričom im pomáhame skoordinovaním aktivít, nakúpením materiálu alebo odnesením vriec s odpadom. Ďakujem aj zamestnancom z ružinovského miestneho úradu, ktorí sa dobrovoľníkom venujú, spolu s nimi upratujú či maľujú,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Slávnostné udeľovanie regionálnych ocenení Srdce na dlani 2017 sa konalo dňa 7. decembra 2017 v Koncertnej sieni Dvorana VŠMU pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, ktorý sa celosvetovo oslavuje 5. decembra a tiež Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov. Podujatie sa konalo pod záštitou primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM