Rôzne Správy Samospráva

Cyklisti v Ružinove sa majú na čo tešiť. Pribudnú tri nové cyklotrasy

Ružinovská správa do vytvorenia nových cyklotrás investuje v tomto roku približne 54 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti v Ružinove sa majú na čo tešiť. Pribudnú tri nové cyklotrasy
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Cyklisti v Ružinove budú mať k dispozícii dve nové cyklotrasy na Trávnikoch a na Pošni. Práce na Nevädzovej ulici sú už v plnom prúde, aktuálne samospráva otáča uličné vpusty na ceste. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Nové cyklotrasy

Na Nevädzovej ulici, v úseku od základnej školy po Tomášikovu ulicu v oboch smeroch, vzniká v týchto dňoch nová cyklotrasa, ktorej súčasťou je aj otáčanie uličných vpustov z dôvodu bezpečnosti jazdcov. Táto cyklotrasa bude riešená dopravným značením – cyklopiktogramami na existujúcej komunikácií.

Nadväzovať na ňu bude ďalšia nová cyklotrasa, a to na Ďatelinovej ulici. V úseku od Nevädzovej ulice smerom na Gagarinovu pôjde o samostatný pruh, ktorý sa napojí na existujúci chodník popri hlavnej ceste na Gagarinovej ulici. V smere z Gagarinovej na Nevädzovú ulicu bude cyklotrasa riešená cyklopiktogramami na existujúcej komunikácii.

Okrem týchto dvoch nových cyklotrás mestská časť Ružinov vybuduje ďalšiu aj na Pošni, konkrétne na Bachovej ulici. Samospráva tam vymení asfaltový povrch v úseku od Spojenej školy sv. Vincenta de Paul po Seberíniho ulicu a zároveň označí cyklotrasu cyklopiktogramami.

„Chceme pre cyklistov vytvoriť čo najlepšie podmienky, tak aby sme predišli kolíziám s chodcami. Navrhované riešenia sú výsledkom našich spoločných rokovaní so zástupcom Krajského dopravného inšpektorátu a Občianskeho združenia Cyklokoalícia. Do tohtoročného budovania týchto cyklotrás na investujeme približne 54 000 eur,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM