Rôzne

Ružinov osádza väčšie koše pri Štrkoveckom jazere

Ružinovská samospráva schválila v rozpočte na rok 2017 výmenu košov na Štrkoveckom jazere vo výške 8 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov osádza väčšie koše pri Štrkoveckom jazere
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinov pokračuje v skrášľovaní priestorov v okolí Štrkoveckého jazera, a to demontážou starých odpadkových košov, ktoré postupne nahradí jedenásť nových parkových košov s väčším objemom.

Mestská časť má na túto výmenu z rozpočtu schválenú sumu 8 000 eur. Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová z ružinovského miestneho úradu.

Revitalizácia

Pri príležitosti 20. výročia revitalizácie Štrkoveckého jazera dobrovoľníci, hlava mestskej časti, ako i tí, ktorí participovali pred dvomi desaťročiami na jeho úprave, 20. októbra 2017 vyčistili vodnú plochu i okolie od nezáhradného odpadu v biotope. Cieľom tejto akcie bolo spríjemniť návštevníkom chvíle relaxu pri vodnej ploche v Ružinove.

Mestská časť ale hľadá spôsoby, ktorými by sa predchádzalo znečisťovaniu prírody v okolí Štrkoveckého jazera a jednou z aktivít je výmena nádob na odpadky. „Aj na základe podnetov obyvateľov sme sa rozhodli pri Štrkoveckom jazere vymeniť smetné koše za nové, objemnejšie a pevnejšie. Verím, že aj vďaka tomuto kroku bude okolie jazera čistejšie a zároveň by tieto koše mali odolať aj vandalom. Ak sa osvedčia postupne by sme ich chceli osadiť aj v iných parkoch,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Výmena mobiliáru pri jazere spočíva v demontáži pôvodných košov s menším objemom a v osadení 11 nových parkových košov Glasdon Jubilee s objemom 95 litrov.

Ružinovská samospráva schválila v rozpočte na rok 2017 výmenu košov na Štrkoveckom jazere vo výške 8 000 eur. Demontáž a osadenie nových košov zabezpečuje Ružinovský podnik verejno-prospešných služieb a. s.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM