Kultúra

Rozprávkové Hravé m(i)esto na Dobrom trhu bude patriť deťom a ich rodičom

Pre najmenších návštevníkov Dobrého trhu bude pripravené Hravé m(i)esto aj Rozprávkový dvor.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávkové Hravé m(i)esto na Dobrom trhu bude patriť deťom a ich rodičom
6
Galéria
Zdroj: TASR

Už túto sobotu sa na Panenskej ulici uskutoční obľúbené podujatie Dobrý trh, ktorý organizuje o. z. Punkt. Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) pripravilo pre deti a ich rodičov detskú zónu plnú prekvapení s názvom Hravé m(i)esto.

Hravé m(i)esto

„Pri príležitosti 15. výročia BKIS sme vytvorili projekt Hravé m(i)esto a prvýkrát sme ho vyskúšali na Mickiewiczovej ulici v rámci podujatia WhatCity. Išlo o pilotný projekt určený rodinám s deťmi, akási detská zóna, kde boli pripravené divadielka, klauni, cirkusanti. Po veľkom úspechu sme projekt zaradili aj do Kultúrneho leta a stal sa najnavštevovanejšou zónou v rámci podujatia Rozlúčka s letom na Štúrovej ulici,“ prezradil riaditeľ BKIS Vladimír Grežo.

V rámci Hravého m(i)esta na Dobrom trhu vystúpi v časoch od 11:00 – 13:00 a 16:00 – 17:00 hod. akrobatické a cirkusové zoskupenie Cirkus Kus. Do sveta šašovín sa prenesieme o 14:00 hod., kde sa predstaví divadlo Dunajka so svojím divadelným predstavením Kockohrad.

Rozprávkový dvor

BKIS pre návštevníkov Dobrého trhu pripravilo aj projekt Rozprávkový dvor, ktorý bol súčasťou cyklu Rozprávky pri Dóme (festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava). Záhrada Evanjelického kostola sa počas Dobrého trhu zmení na čarovnú krajinu, ktorou budú deti prechádzať prostredníctvom stanovíšť. Rozprávkové skákačky, „objímací“ strom, obrí slimák, ale aj plávajúce rybky v záhrade graficky vytvoril známy slovenský výtvarník Fero Lipták.

Viac informácií nájdete na www.bkis.sk a na www.facebook.com/VaseBKIS.

Rozprávkové námestie
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM