Kultúra

Silvestrovský PROGRAM v centre Bratislavy: Stánky, zábava, OHŇOSTROJ a príde aj skvelý moderátor!

Na Hviezdoslavovom námestí bude aj spoločné odpočítavanie roka 2022.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovský PROGRAM v centre Bratislavy: Stánky, zábava, OHŇOSTROJ a príde aj skvelý moderátor!
21
Galéria
Zdroj: TASR

Pred historickou budovou Slovenského národného divadla v Bratislave bude nadrozmerná svetelná časomiera odpočítavať záverečné minúty roka 2022. Pre návštevníkov bude v sobotu (31. 12.) večer na Hviezdoslavovom námestí pripravený aj sprievodný program. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta SR Dagmar Schmucková.

Zábava v centre

Rozlúčkou so starým rokom bude návštevníkov sprevádzať moderátor Ján Gordulič, atmosféru bude hudobne dotvárať DJ, zaznie Straussov valčík a súčasťou programu bude aj koncoročný príhovor primátora Bratislavy Matúša Valla,“ priblížila s tým, že program sa začne v sobotu od 21.00 h.

Program v podobe stánkov a hudby spod rúk dídžeja sa začne postupne od 21:00 a budete si ho môcť užiť až do 1:30 hod..

Navyše pre tých, ktorí sa rozhodnú pre večernú novoročnú prechádzku mestom, tu ostane nápis BRATISLAVA s letopočtom 2023 rozsvietený aj na Nový rok, takže môže poslúžiť na rýdzo bratislavské novoročné pozdravy,“ informuje Hlavné mesto na sociálnej sieti.

Doprava

Ako ďalej uviedla, počas silvestrovskej noci bude od 23.15 do 1.00 h dopravná uzávera a odstávka električkovej dopravy v úseku Jesenského – Námestie Ľudovíta Štúra. „Linka číslo 1 bude odklonená smerom na Šafárikovo námestie cez tunel a nábrežie. Nočné linky budú v čase medzi 23.30 a 1.30 h premávať v skrátenom intervale každých 30 minút. Odvoz návštevníkov silvestrovských osláv bude v prípade potreby operatívne posilnený aj mimoriadnymi linkami,“ dodala.

Na bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci budú dohliadať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu so zdravotníkmi.

Všetkých, ktorí sa rozhodnú stráviť posledné momenty starého roka v uliciach Bratislavy prosíme, aby sa vyvarovali používania vlastnej pyrotechniky či narábaniu so sklenenými fľašami a inými potenciálne nebezpečnými predmetmi. Zámerom je prelom rokov privítať v priateľskej a bezpečnej atmosfére,“ doplnila Schmucková.

Ohňostroj

Polnočný ohňostroj tento rok hlavné mesto neorganizuje. „Profesionálny ohňostroj však pripravuje Úrad vlády SR. Odpaľovaný bude z priestoru Bratislavského hradu, pri príležitosti 30. výročia samostatnej Slovenskej republiky,“ podotkla.

Chystáte sa osláviť príchod nového roka do centra Bratislavy?

Áno. 36.4%
Nie. 43.2%

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Bratislava: Silvestrovská oslava a ohňostroj na Nový rok 2020
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM