Nina Táborská Samospráva

Rodičia ružinovských prvákov sa môžu tešiť. Aj tento rok dostanú mimoriadny finančný príspevok

Ružinovskí prváci, ktorí od septembra nastúpia do prvých ročníkov základných škôl, dostanú od mestskej časti Ružinov mimoriadny finančný príspevok vo výške 35 eur.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia ružinovských prvákov sa môžu tešiť. Aj tento rok dostanú mimoriadny finančný príspevok
Zdroj: TASR

„Príspevok pri prvom vstupe do školy poskytujeme každý rok. Podporujeme tak ružinovské rodiny, ktoré majú prvákov a potrebujú im kúpiť pomôcky do školy,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Podmienkou poskytnutia príspevku je trvalý pobyt zákonného zástupcu dieťaťa v Ružinove.

Ružinovský miestny úrad bude automaticky v priebehu septembra a októbra zasielať oznámenia o poskytnutí príspevku zákonným zástupcom detí zapísaných do prvých ročníkov ružinovských škôl zriadených mestskou časťou Ružinov na základe zoznamov poskytnutých školami.

Finančný príspevok je potom možné vyzdvihnúť si do 30 dní odo dňa doručenia výzvy pokladni Miestneho úradu Bratislava – Ružinov na Mierovej 21 na základe oznámenia, ktoré bude zaslané na adresu dieťaťa uvedenú pri jeho zápise do prvého ročníka základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Ružinov.

V prípade, že dieťa je zapísané do školy zriadenej iným subjektom ako je mestská časť Ružinov alebo do školy mimo Ružinova, ale jeho zákonný zástupca má trvalý pobyt v Ružinove, rodič si môže na miestnom úrade na Mierovej 21 podať žiadosť o tento príspevok.

Predložiť musí aj „Rozhodnutie o prijatí dieťaťa do 1. ročníka v školskom roku 2015/2016“ a občiansky preukaz zákonného zástupcu ako oprávnenej osoby, ktorá má trvalé bydlisko v Ružinove.

Prečítajte si tiež: Do rusovskej ZŠ prijali tento rok všetkých prvákov, o rok to však už bude problém

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM