Správy

Do rusovskej ZŠ prijali tento rok všetkých prvákov, o rok to však už bude problém

V Základnej škole v Mestskej časti Bratislava Rusovce zasadnú tento školský rok do lavíc prváci v dvoch triedach. Budúci rok však kapacita školy pre potenciálnych záujemcov o štúdium v prvej triede miestnej ZŠ stačiť nebude. Povedala dnes pre TASR riaditeľka spojenej ZŠ s MŠ Marta Bičanová.

Ilustračný obrázok k článku Do rusovskej ZŠ prijali tento rok všetkých prvákov, o rok to však už bude problém
Zdroj: TASR

„Tento rok sme ešte prijali prvákov do dvoch tried. Ale do vyšších ročníkov sme nemohli prijať ďalších žiakov, lebo máme plné triedy,“ potvrdila riaditeľka.

Budúci školský rok budú mať problém aj s prijatím detí do prvej triedy. „Predškolákov v materskej škole máme tento rok viac, ako ich budeme môcť budúci školský rok umiestniť v základnej škole,“ potvrdila Bičanová.

Pritom detí, ktorí sa do Rusoviec sťahujú spolu s rodičmi, z roka na rok pribúda. Verí však, že sa problém podarí vyriešiť. „Máme na to rok, veríme, že zriaďovateľ spolu so štátom niečo vymyslí a budeme môcť prijať všetky deti, ktoré chcú navštevovať školu v Rusovciach,“ dodala riaditeľka s tým, že také malé deti by nemali dochádzať do školy inde než v mieste svojho bydliska.

Ako uviedla riaditeľka ZŠ v Rusovciach, na rozdiel od mnohých iných škôl, problém s učebnicami neočakávajú. „Dostali sme informáciu, že hneď v prvých dňoch nového školského roka dostaneme potrebné učebnice. Uvidíme, či príde dostatočný počet, ale zatiaľ si nezúfame,“ dodala Bičanová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM