Rastislav Búgel Správy

RISKOVAL život! Muž na paddleboarde sa plavil po rozvodnenom Dunaji, NEMAL ani vestu

Kým úrady vyzývali na opatrnosť, niekoľko ľudí sa rozhodlo, že sa budú plaviť po hladine rozvodneného Dunaja.

Ilustračný obrázok k článku RISKOVAL život! Muž na paddleboarde sa plavil po rozvodnenom Dunaji, NEMAL ani vestu
2
Galéria

Pred niekoľkými dňami rozvodnený Dunaj narobil v Bratislave a v okolí poriadne problémy. O tom, že situácia bola vážna, svedčí aj fakt, že Tomáš Taraba dokonca pre stúpajúcu hladinu zvolal krízový štáb. V platnosti bol dokonca aj druhý povodňový stupeň. Ako sa zdá, ani to niektorých „odvážlivcov“ neodradilo.

Nepochopiteľné riskovanie

V skupine BRATISLAVA – PETRŽALKA na Facebooku pribudol príspevok, ktorý okamžite obletel Slovensko. Gabriela pridala fotografie muža, ktorý na rozvodnenom Dunaji pádluje na paddleboarde a ľudí, ktorí sa plavili po Dunaji na člne bez záchranných viest.

„Rozvodnený Dunaj láka dobrodruhov – na člnku, či na paddleboardoch… Samozrejme bez vesty… A kým väčšina lodí stojí ukotvených, oni nemajú problém,“ napísala Gabriela.

Ľudia len krútili hlavami

Pod príspevkom sa okamžite rozprúdila diskusia. Viacerí len nechápavo krútili hlavami. „Blázni sa vždy nájdu. Asi netušia silu rozvodneného Dunaja a víry, ktoré sú nebezpečné, aj keď je Dunaj pokojný. Ohrozujú nielen seba,“ napísala Katarína a Monika dodáva: „Dávať im vysoké pokuty, z ktorých sa pos..ú. To nikto nekontroluje, čo a kto sa spúšťa na vodu?“

Množstvo komentujúcich takéto správanie odsúdilo. „Keď sa im niečo stane, budú pišťať, aby ich niekto zachránil. Inteligencia má svoje hranice, blbosť je nekonečná,“ píše Ingrid.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Bez záchranných viest sa preháňali po rozvodnenom Dunaji
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM