Komunálne voľby

Richard Oravec sa vzdal kandidatúry na post primátora Pezinka

Oravec sa rozhodol vzdať kandidatúry v prospech ďalšieho kandidáta na primátora - urbanistu Igora Hianika.

Ilustračný obrázok k článku Richard Oravec sa vzdal kandidatúry na post primátora Pezinka
Zdroj: Richard Oravec FB

V Pezinku je o jedného kandidáta na primátora mesta menej. Kandidatúry sa vzdal ekonóm a nezávislý kandidát Richard Oravec. Potvrdili to z Mestského úradu v Pezinku a Oravec o tom informoval aj na sociálnej sieti. O primátorské kreslo sa tak v Pezinku momentálne uchádzajú štyria kandidáti.

Pohnúť Pezinok dopredu

Oravec sa rozhodol vzdať kandidatúry v prospech ďalšieho kandidáta na primátora – urbanistu Igora Hianika, ktorý sa uchádza o hlasy voličov s podporou SaS, OĽaNO, Progresívneho Slovenska a Spolu – občianska demokracia.

„K tomuto kroku ma vedie úcta k voličom. Všetci si prajeme žiť v úspešnom meste, ktoré naplní naše oprávnené očakávania na lepší život. Pezinok dnes potrebuje nový impulz, novú energiu. Verím, že obaja, Igor Hianik i ja, máme rovnaký záujem pohnúť Pezinok dopredu,“ napísal Oravec. Podotkol, že sa bude uchádzať o hlasy voličov v týchto komunálnych voľbách ako kandidát na mestského poslanca.

O post primátora Pezinka majú záujem štyria kandidáti. Okrem Hianika je medzi nimi technický manažér a nezávislý kandidát Jozef Chynoranský, súčasný primátora mesta a nezávislý kandidát Oliver Solga a živnostníčka i nezávislá kandidátka Kvetoslava Štrbová. Do 25-členného mestského zastupiteľstva kandiduje 73 uchádzačov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM