KAW Rôzne Správy

Odvolali riaditeľa Nemocnice svätého Michala, ktorý si písal s Kočnerom

Bývalý riaditeľ Nemocnice sv. Michala v Bratislave je namočený aj v kauze, ktorá vyšla najavo z Kočnerovho telefónu.

Ilustračný obrázok k článku Odvolali riaditeľa Nemocnice svätého Michala, ktorý si písal s Kočnerom
11
Galéria
Zdroj: TASR

Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) včera (13. mája) odvolal riaditeľa Nemocnice sv. Michala, Mariana Križka. Urobil tak po tom, ako na ministerstvo obdržali podnet od Nadácie Zastavme korupciu. Uvádza to na sociálnej sieti.

V podnete Nadácia Zastavme korupciu poukazovala na opakované hrubé porušenie kompetencií bývalého riaditeľa nemocnice.

„Vážim si ich záujem a som veľmi rád, že sme v tomto prípade situáciu vyhodnotili identicky. Verím, že zmena vo vedení Nemocnice sv. Michala bude vnímaná pozitívne aj z dlhodobého hľadiska,“ uviedol Roman Mikulec.

Novým riaditeľom nemocnice sa stal traumatológ, chirurg a telovýchovný lekár Branislav Delej, ktorý dlhé roky pôsobil ako predseda lekárskej komisie Slovenského olympijského výboru a Komisie športovej medicíny a športových vied Slovenského olympijského výboru. V súčasnosti pôsobí ako primár v neštátnom zdravotníckom zariadení Sportsmed.

Kšefty s Kočnerom

Bývalý riaditeľ Nemocnice sv. Michala v Bratislave je namočený aj v kauze, ktorá vyšla najavo z Kočnerovho telefónu.

Marian Kočner sa pred dvomi rokmi dohadoval so šéfom Nemocnice sv. Michala v Bratislave Marianom Križkom na postupe pri výberovom konaní. Chcel vyhrať súťaž, aby nemocnica umiestnila svoje pracoviská do jeho budovy, ktorá stojí hneď vedľa.

Odhalila to ich komunikácia cez šifrovanú aplikáciu Threema. Marian Križko sa po zverejnení jeho konverzácie s Marianom Kočnerom bránil, že si cez Threemu iba robil prieskum trhu na nákup priestorov. Tie chcel Kočner nemocnici prenajímať v neďalekej budove Urbanic, ktorú získal v podozrivom konkurze.

Nadácia Zastavme korupciu označila komunikáciu za „podozrivú“ a vyzvala vtedajšiu ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD), aby Križka odvolala. Saková dôvod na jeho odvolanie nevidela, všetky podozrenia podľa nej dôveryhodne vysvetlil.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM