Alexandra Húsková Rôzne

Retro krčma v OD Dunaj vás vráti 40 rokov v čase. Ochutnať môžete pivo z roku 1973

Atmosféru sedemdesiatych rokov si môžu návštevníci hlavného mesta vychutnať v socialistickej "retro krčme". Zariadenie pohostinstva autenticky kopíruje typy podnikov minulého storočia, otvorené je však len na obmedzené obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Retro krčma v OD Dunaj vás vráti 40 rokov v čase. Ochutnať môžete pivo z roku 1973
Zdroj: Dnes24.sk

Zariadenie a dobové inštalácie v pube sa nesú v duchu 70. rokov, podobne ako aj jeden z výkladov bývalého tradičného nákupného domu v hlavnom meste. Vo výklade je umiestnená kamera a videorekordér, vďaka čomu sa okoloidúci chodci môžu naživo uvidieť v analógovom „vysielaní“ na obrazovke retro televízora.

Návštevníci dostanú pri prvej návšteve pivo na účet podniku, ponuka platí do soboty 9. apríla. Len dovtedy je totiž retro krčma otvorená.

Pri vstupe na prízemí obchodného domu z Nedbalovej ulice získajú návštevníci kupón v podobe pôvodnej československej „desaťkorunáčky“ a pri dobovom výčape ju môžu vymeniť za pivo zo značkou roku 1973.

Prečítajte si aj: Kultová paLacinka chutí už štvrťstoročie

Priamo v retro krčme je novinka k dispozícii aj v originálnych retro fľaškách na domácu konzumáciu.

„Jedným z hlavných cieľov projektu Pohostinstvo ´73 je možnosť zažiť autentickú atmosféru dobovej krčmy z obdobia 70-tych rokov. To, že si ľudia do krčmy našli cestu, nás veľmi teší,“ uvádza group brand manager spoločnosti Heineken Ronald Lupták.

Podnik je zriadený v priestoroch OD Dunaj na Námestí SNP v Bratislave. Za uplynulý víkend sa v Pohostinstve ´73 vypilo spolu takmer 700 pív s retro značkou. Krčma je otvorená každý večer v čase od 17.00 do 24.00 hod až do tohtotýždňovej soboty.

Podnik ponúka pivo, pri výrobe ktorého sa inšpirovali najstarším zachovaným varným listom piva Zlatý Bažant zo 16. apríla 1973.

Návštevníci sa do pubu dostanú cez zadný vchod z Nedbalovej ulice, cez KC Dunaj na 2. poschodí.

Prečítajte si aj: Viac kultúry aj zelene. Čo čaká Šafárikovo námestie a Fajnorovo nábrežie?

Pohostinstvo ´73
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM