Jakub Haršany Rôzne

Rekonštrukčné práce na chátrajúcej budove na Bezručovej konečne začali

Po dlhých rokoch sa polorozpadnutá budova bývalej nemocnice na Bezručovej ulici konečne dočkala rekonštrukcie. Objekt by sa mal zmeniť na modernú, polyfunkčnú stavbu.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukčné práce na chátrajúcej budove na Bezručovej konečne začali
Zdroj: Dnes24.sk

Na mieste, kde pred niekoľkými rokmi fungovala nemocnica s poliklinikou či sociálna poisťovňa, vyrastie luxusný komplex Bezručova Residence. Po rekonštrukcii budú budovy na Bezručovej 3 a 5 slúžiť na bývanie, zdravotníctvo, administratívu, ubytovanie či parkovanie.

V budovách bývali bezdomovci

Bezručova 5 je vyhlásená za pamiatkovo chránenú budovu, napriek tomu si aj táto časť objektu prešla v posledných mesiacoch ťažkými časmi. Budovy postupne chátrali, zvykli sa v nich usadiť bezdomovci a dokonca v nich aj niekoľkokrát došlo k požiaru.

Rekonštrukčné práce sa začali začiatkom mesiaca. Celý objekt bol najskôr oplotený a momentálne sa vykonávajú búracie práce. Zároveň ťažká technika vytrháva staré, poškodené okná z budovy Bezručova 3. Práce by mali pripraviť objekt na následné stavebné úpravy, nadstavbu a zateplenie.

Po dokončení by mala mať Bezručova 3 šesť nadzemných a päť podzemných podlaží. „Obvodová stena ukončujúceho šiesteho nadzemného podlažia od Lomonosovovej aj od Bezručovej ulice bude ustupovať a vzniknú tak terasy, priliehajúce k bytom v najvyšších podlažiach,“ informoval Bratislava24.sk Stavebný úrad Starého Mesta.

Byty sa už predávajú

Budova Bezručova 3 dostala stavebné povolenie už minulý rok a následne sa začal predaj bytov. „Na druhom až šiestom nadzemnom podlaží bude 57 bytov pre trvalé bývanie a 21 apartmánov pre prechodné ubytovanie,“ doplnil stavebný úrad.

Na jar tohto roka dostala stavebné povolenie aj Bezručova 5, ktorá by mala zostať v nezmenenej forme. Slúžiť by mala predovšetkým na administratívne účely, ale tiež tu budú ubytovacie priestory, zdravotnícke zariadenia, obchody a služby.

Developerom projektu je spoločnosť Bezručova Invest. Predpokladaný termín ukončenia prác je podľa stavebného úradu koniec júla roku 2018. Bezručova 5 má však predpokladaný termín až február 2019. Termíny sa však môžu opakovane predlžovať bez obmedzenia.

Čítajte aj: Vyrastú na bývalom území Matadorky mrakodrapy?

Rekonštrukcia Bezručova
16
Galéria
Foto: Jakub Haršany / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM