Rôzne

RegioJet vypravil prvý vlak linky S70 v integrovanej doprave

Po novom vám stačí iba jeden cestovný lístok a vďaka integrovanej doprave môžete ušetriť ročne takmer 200 eur.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet vypravil prvý vlak linky S70 v integrovanej doprave
6
Galéria
Zdroj: RegioJet

RegioJet dnes ráno vypravil prvý vlak, ktorý je zaradený do integrovanej dopravy. Linkou S70, ktorá premáva z centra mesta do východnej časti Bratislavy, a následne až do Kvetoslavova, budú môcť cestujúci cestovať s bežnou električenkou či lístkom IDS BK (lístkom na MHD).

Spojenie s centrom mesta

„Prvé reakcie cestujúcich sú veľmi pozitívne a vďaka možnosti ušetrenia na nový systém hromadne prechádzajú. Napríklad ľudom, ktorí doteraz cestovali z Kvetoslavova našim vlakom a v Bratislave prestupovali na MHD, stačí po novom iba jeden cestovný lístok a vďaka integrovanej doprave môžu ušetriť ročne až 183,80 eur,“ uviedol pre Bratislava24.sk Martin Žarnovický, koordinátor PR a komunikácie RegioJetu.

Spoločnosť očakáva, že integrovaná doprava pritiahne do vlakov ďalších nových cestujúcich, a to nie len z regiónov, ale aj takých, ktorí ich využijú namiesto MHD v Bratislave.

„Výrazne zlepšujeme obsluhu odľahlých mestských častí Vrakuňa, sídliska Dolné hony a Podunajských Biskupíc, ktoré sa nachádzajú vo východnej časti Bratislavy. Tá dnes trpí jednou z najhorších dopravných situácií v hlavnom meste a trápi sa s každodennými zápchami,“ dodal Žarnovický.

RegioJet by mohol v týchto častiach mesta zastúpiť chýbajúcu električku a ponúknuť rýchle a kapacitné spojenie s centrom mesta formou koľajovej dopravy. Pri porovnaní jazdnej doby trolejbusu MHD linky 201 a vlaku RegioJet linky S70 z Vrakune na hlavnú stanicu, môžu cestujúci pri využití vlakov RegioJetu ušetriť v časoch špičky aj viac ako pol hodinu.

Linka S70

Vlaky RegioJet premávajú na linke S70 až 3× za hodinu počas špičiek pracovných dní, mimo nich a cez víkendy jazdia raz za hodinu. Zastavujú na zastávkach Kvetoslavov zastávka, Miloslavov, Nové Košariská, Rovinka, Podunajské Biskupice, Bratislava-Vrakuňa, Bratislava-Nové Mesto a Bratislava hlavná stanica.

Vo vlakoch RegioJetu platí aj po vstupe do integrovanej dopravy tzv. duálna tarifa, to znamená, že cestujúci, ktorí nebudú chcieť na nový systém prechádzať, budú môcť aj naďalej cestovať s lístkami tarify RegioJetu.

S ohľadom na vstup do IDS BK Regiojet upravil všetky cestovné poriadky, v ktorých po novom vyznačil aj tarifné zóny IDS BK a možnosti prestupu na ostatné druhy verejnej dopravy v každej stanici. V spolupráci s BID pripravil aj informačnú brožúrku o cestovaní vlakmi RegioJet v IDS BK. Cestovné poriadky aj brožúrky sú bezplatne k dispozícií všetkým cestujúcim, ktorí si ich môžu vyzdvihnúť na pobočkách i priamo vo vlakoch.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM