Rôzne Správy

RegioJet spojí počas letnej sezóny Bratislavu s pobrežím Jadranského mora

Autobusy budú premávať do chorvátskeho mesta Split a do ďalších letovísk, ako napríklad Zadar, Sukošan, Biograd, Primošten či Šibenik.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet spojí počas letnej sezóny Bratislavu s pobrežím Jadranského mora
9
Galéria
Zdroj: RegioJet

RegioJet bude počas letnej sezóny prevádzkovať autobusovú linku, ktorou spojí Bratislavu s pobrežím Jadranského mora. Žlté autobusy začnú premávať 31. mája 2019 a jazdiť budú počas celého leta až do 5. septembra 2019. Spočiatku pôjde o jeden spoj týždenne, tesne pred začiatkom letných prázdnin však plánuje dopravca zdvojnásobiť počet spojov. Informoval o tom hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Z Bratislavy do Splitu

Autobusy budú premávať do chorvátskeho mesta Split a do ďalších letovísk, ako napríklad Zadar, Sukošan, Biograd, Primošten či Šibenik. „Autobusy budú premávať z Bratislavy do Splitu každý piatok a utorok,“ spresnil Ondrůj.

Z bratislavskej autobusovej stanice na Mlynských nivách budú vychádzať večer o 21:00 hod. a do Chorvátska dorazia nasledujúce ráno, pričom jazdu ukončia v Splite o 9:30 hod. „Späť zo Splitu budú autobusy premávať v sobotu a stredu večer o 20:30 hod., postupne priberú cestujúcich z ďalších letovísk a do Bratislavy sa vrátia druhé ráno o 9:00 hod.,“ doplnil hovorca s tým, že cestovný poriadok tak zodpovedá termínom, v ktorých sa v Chorvátsku menia dovolenkové turnusy.

RegioJet avizuje, že v prípade veľkého záujmu cestujúcich bude nasadzovať na jeden spoj namiesto jedného autobusu dva súčasne. „Takýto zdvojený spoj by ponúkol prepravnú kapacitu až 126 cestujúcich,“ priblížil Ondrůj.

Autobusy RegioJet
9
Galéria
Zdroj: RegioJet
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM