Rôzne Správy

RegioJet zakúpil nové moderné lokomotívy. Jazdiť budú na trase Bratislava - Praha

Dopravca zároveň nakupuje aj nové vozne s dotykovými obrazovkami v opierkach sedadiel. Vďaka rozšíreniu vozového parku bude môcť onedlho pridať ďalší spoj z Bratislavy do Prahy a späť.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet zakúpil nové moderné lokomotívy. Jazdiť budú na trase Bratislava - Praha
Zdroj: RegioJet

RegioJet v nasledujúcich týždňoch výrazne rozšíri svoj vozový park o ďalšie nové lokomotívy a vozne. V uplynulých dňoch bola v Nemecku dokončená výroba viacsystémových lokomotív Bombardier TRAXX na rýchlosť 160 km/h, ktoré plánuje RegioJet po sérií testov nasadiť do čela vlakov na trasu z Bratislavy cez Brno do Prahy.

RegioJet sa tak stane prvým dopravcom na Slovensku a v Českej republike, ktorý bude tento moderný typ rušňa využívať aj v osobnej doprave. „Prvé dva rušne začnú premávať ešte v máji, do leta sa k nim pridajú ďalšie dva,“ Bratislava24.sk informoval hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

Rušňovodiči sú nadšení

V pondelok (16. 4.) absolvovali nové lokomotívy technicko-bezpečnostné skúšky na železničnom testovacom okruhu vo Velime v Česku, kde si ich zamestnanci RegioJetu prvýkrát vyskúšali. Prvé ohlasy rušňovodičov sú veľmi pozitívne. Pochvaľujú si ich výbornú akceleráciu a stabilitu, moderné priestranné klimatizované stanovište a veľmi jednoduché a prehľadné ovládanie.

Do budúcna preto RegioJet uvažuje nad nákupom ďalších rovnakých lokomotív, ktoré budú časom nasadzovať aj na trasu Praha – Brno – Viedeň a pravdepodobne aj na linku Praha – Žilina – Košice.

Nové vozne s dotykovými obrazovkami

„Okrem toho v najbližších dňoch rozšírime náš vozový park aj o ďalšie nové vozne Astra, ktoré budú mať v sedadlách zabudované dotykové obrazovky s možnosťou sledovania filmov, hrania hier a surfovania po internete,“ uviedol Aleš Ondrůj.

Počet takýchto vozňov sa tak zvýši zo súčasných 10 až na 26 a RegioJet chce tieto moderné vozne nasadzovať na všetky linky. Vďaka rozšíreniu vozového parku budú môcť zaviesť do prevádzky ďalší nový vlak, ten by mal od septembra premávať každý deň o 8:45 hod. z Bratislavy do Prahy a o 17:21 hod. späť z Prahy do Bratislavy.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM