Rôzne

Redakcia radí: Tipy, ako sa veľkolepo rozlúčiť so starým rokom

Stále ste sa nerozhodli, ako strávite posledný deň roku 2016? Pôjdete do baru, na lyže alebo zostanete doma? Inšpirujte sa niektorým z "tradičných" tipov.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Tipy, ako sa veľkolepo rozlúčiť so starým rokom
7
Galéria
Zdroj: TASR

Viete už, ako strávite tohtoročného Silvestra? Doma pred televízorom s teplým drinkom v ruke či v horách na chate s priateľmi? Na rezervačku silvestrovských pobytov či podnikov je už síce neskoro, nižšie ale nájdete niekoľko tipov, ako sa zabaviť počas silvestrovskej no­ci.

Na námestí

Stretnite v uliciach mesta priateľov i neznámych a zabavte sa pod holým nebom. Každoročne organizujú mestá aj väčšie obce silvestrovské oslavy na námestiach, kde davy ľudí vítajúcich Nový rok zabávajú bohatým hudobným a kultúrnym programom.

Silvestrovské oslavy v Bratislave odštartujú na Hlavnom námestí. Aj tento rok sa môžete tešiť na bohatý kultúrny program. O zábavu sa postarajú dídžeji s moderátorom večera Janom Gorduličom, do rytmu zahrajú Cigánski diabli. Open-air diskotéka na námestí potrvá až do skorých ranných hodín. Rozlúčka so starým rokom vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom. Sledovať ho môžete napríklad z nábrežia Dunaja. Nezabudnite sa teplo obliecť.

Tohtoročnou novinkou bude nadrozmerná svetelná časomiera na Námestí Ľ. Štúra, ktorá bude odpočítavať záverečné sekundy starého roka, ako aj digitálny ohňostroj.

Silvester doma

Najpohodlnejším spôsobom, ako privítať Nový rok, je usadiť sa v papučkách pred televíznou obrazovkou a nechať sa zabávať silvestrovskými špeciálmi. Šampanské a dobré jedlo na stoloch, samozrejme, nesmie chýbať. Postarajte sa, aby bolo všetkého dostatok. Nezabudnite tiež na výzdobu a prskavky. Silvestrovskú noc takto môžete stráviť s rodinou, priateľmi, či dokonca susedmi.

Môžete zorganizovať aj tematickú párty. Stačí si vybrať tému, zadať hosťom dress code a nezabudnúť na mix dobrej hudby. Ak vás neoslovil televízny program ani tematická párty, stále môžete vytiahnuť niektorú zo spoločenských hier a zabaviť sa pri Activity, Pokri, Monopoly či zahrať si kartové hry.

Na samote

Ak si chcete oddýchnuť od ruchu veľkomesta, s partiou najlepších priateľov či rodinou sa môžete vydať niekam na samotu alebo osláviť Silvester na lyžiach. Nezabudnite sa dostatočne zásobiť jedlom a pitím, počas sviatkov budú obchody zatvorené.

Nech už strávite poslednú noc v roku akokoľvek, nezabudnite si nastaviť budík aspoň 5 minút pred polnocou, aby ste nezmeškali polnočný prípitok.

Silvester pre deti

S posledným dňom v roku sa chcú lúčiť aj naši drobci. Silvestrovské popoludnie plné hier, zábavy a rozprávkových postáv zažijú v rozprávkovom svete Makile. Od 15:00 – 18:00 hod. štartuje silvestrovské popoludnie vo svete pre deti, ktorý je trošku iný – taký, aký vzniká iba v našej hlave. A svet, ktorý víta deti, rodičov, dospelých úsmevom a ponúka im miesto, kde fantázia ožila a vytvorila niečo rozprávkové. Nezabudnite na rezerváciu na svet@makile.net. Vstupné: 9 eur dieťa / 7 eur viac detí / 5 eur rodič

Za celú redakciu Bratislava24.sk želáme všetko dobré do Nového roka a ďakujeme, že ste s nami. Sledujte nás na facebooku aj v roku 2017.

Silvester Bratislava
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM