Redakcia radí: Kuracia roláda s rukolou, sušenými paradajkami a pestom
Konečne je tu čas, keď letné šaláty vystriedajú teplé a sýte jedlá. Pre milovníkov dobrého mäska máme skvelý a zdravý tip na obed.

Aj vy ste sa tešili, kedy konečne skončia horúčavy a nastane čas hodovania? Nechajte sa inšpirovať a na nedeľný rodinný obed pripravte lahodné kuracie rolky podľa Nin.
INGREDIENCIE
2 kuracie prsia
soľ & čerstvo namleté korenie
červené pesto
rukola
sušené paradajky v olivovom oleji
za hrsť bazalky
trochu mlieka
čerstvé maslo
potravinársky špagát
olivový olej
POSTUP
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si vyklepeme kuracie prsia na tenko, nasolíme, okoreníme ich a rozložíme na pracovnú dosku.
Natrieme ich pestom, uložíme rukolu a nakrájané sušené paradajky a zrolujeme. Omotáme špagátom, aby sa rolka nerozišla.
Na panvici si rozpálime olivový olej a opečieme na ňom rolku z každej strany (asi 3 – 4 minúty na každej strane). Rolku vytiahneme a vložíme ešte na chvíľku do vyhriatej rúry na 180 stupňov – kontrolujeme a prípadne otočíme a zalejeme šťavou, ktorá z nej vytiekla.
Zatiaľ si uvarené zemiaky popučíme vidličkou spolu s maslom a trochou mlieka. Dochutíme soľou, korením a vmiešame nasekanú čerstvú bazalku. Roládu nakrájame na kolieska, uložíme na zemiaky a podávame poliate šťavou z mäsa.
Dobrú chuť!
Viac tipov na chutné recepty nájdete na ww.nin.sk
Redakcia radí: Ochutnajte skvelý jablkový koláč. Klasiku, ktorá nikdy nesklame
