Nina Táborská Rôzne Recept na dnes

Redakcia radí: Hamburger zažíva boom aj v Bratislave, spravte si svoj vlastný doma

Tento zaujímavý burger obsahuje namiesto mäsa syr Halloumi. Ide o stredne tvrdý slaný syr, ktorý pochádza z Cypru.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Hamburger zažíva boom aj v Bratislave, spravte si svoj vlastný doma
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Čas prípravy 30 minút, 2 porcie

INGREDIENCIE

2 sezamové žemle na hamburger

250 g syru Halloumi

2 kolieska veľkej červenej cibule

2 kolieska veľkej paradajky

2 kolieska baklažánu (príp. 4 tenšie)

4 kolieska zeleného menšieho jablka

Čerstvá mäta

Poľníček

Marináda

1 lyžička curry

1 lyžička kurkumy

3 lyžice olivového oleja

Soľ

Čierne korenie

Omáčka

3 lyžice horčice

1 lyžica medu

1/4 lyžice jemného krupicového cukru

2 lyžice olivového oleja

Štipka soli

Čerstvo namleté farebné korenie

Processed with VSCOcam with lv01 preset

POSTUP

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Do uzatvárateľného vrecka vysypeme curry, kurkumu, čierne korenie, soľ, olivový olej. Poriadne premiešame a do marinády vložíme aj syr halloumi prerezaný na dve časti (pozdĺžne, aby sme dostali dva dostatočne veľké syry do žemle). Necháme marinovať v chladničke 20 minút.

Na požadované množstvo si zatiaľ na kolieska nakrájame cibuľu, paradajku, baklažán a jablko. Rozpálime si olej na panvici a opečieme baklažán spolu s jablkom. Tiež pridáme trošku soli, korenia príp. veľmi malé množstvo chilli.

V malej miske zmiešame horčicu, med, cukor, olej, soľ a korenie a metličkou vymiešame do hladkej omáčky. Premyjeme a usušíme kuchynskými utierkami poľníček aj mätu. Vytiahneme syr a na tej istej panvici kde sme opekali baklažán s jablkom ho opečieme z každej strany dohneda. Zatiaľ prerežeme žemle na polovičky a vložíme ich do rúry zapiecť. Sledujeme, aby žemle nezhoreli, trvá to len malú chvíľku!

Keď sú syr aj žemle pripravené, na spodnú časť uložíme poľníček, syr, baklažán, jablko, paradajku, cibuľu, mätu, polejeme omáčkou a zakryjeme vrchnou časťou žemle. Prepichneme špajdľou, aby sa nám burger nerozchádzal a ihneď podávame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM