Rôzne Recept na dnes

Redakcia radí: Doprajte si na raňajky sladkú ryžovú kašu s malinami

Zaspomínajte si na detské časy, kedy babičkina kuchyňa rozvoniavala sladkým ovocím a vy ste netrpezlivo sedeli za stolom a čakali na tú najlepšiu kašu na svete.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Doprajte si na raňajky sladkú ryžovú kašu s malinami
Zdroj: nin.sk

Ryžová kaša je dobrota, z ktorej nikdy nevyrastieme. Najlepšie na nej je to, že si ju môžete pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, stačí len vymeniť ovocie, pridať med, oriešky, javorový sirup a hneď máme “nové jedlo”. Jednoducho si kašu môžeme prispôsobiť nielen našim chutiam, ale aj momentálnej nálade, tomu čo ponúka naša kuchyňa alebo ročnému obdobiu.

INGREDIENCIE

1,5 šálky ryžového mlieka

pol šálky ryžových vločiek

plátok masla

1 lyžička javorového sirupu (príp med alebo agáve)

maliny čerstvé/ mrazené (alebo akékoľvek iné ovocie)

kešu oriešky (príp. konopné semiačka alebo iné oriešky)

POSTUP

Mlieko dáme zohrievať, ryžové vločky prepláchneme vlažnou vodou a potom ich vložíme do už teplého mlieka. Premiešame a necháme zovrieť. Za stáleho miešania varíme až pokým nie sú vločky mäkké. Asi päť minút. Pridáme na vrch plátok masla, prikryjeme pokrievkou a necháme dve minúty oddychovať. Zatiaľ si umyjeme maliny, viac ako polovičku z nich roztlačíme a zvyšné necháme celé.

Dáme kašu do misky premiešame ju, polejeme javorovým sirupom, pridáme malinovú zmes, celé maliny a kešu oriešky. Podávame ešte teplé. Pokiaľ sa nám kaša zdá počas varenia príliš hustá, môžeme ešte priliať mlieko. Naopak, ak sa nám zdá príliš riedka, pridáme vločky.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk

Čítajte aj: Redakcia radí: Melónové vežičky so syrom a bazalkou vás dostanú

Zdroj: Dnes24.sk

Rýchle správy

Najčítanejšie