Redakcia radí: Melónové vežičky so syrom a bazalkou vás dostanú
Pripravte si letné osviežujúce jedlo, ktoré zaujme, zachutí aj zasýti a zároveň bude niečím výnimočné.
Melónové vežičky s kozím syrom, bazalkou, breasaolou, troškou olivového oleja a balsamica je dokonalá letná pochúťka. Všetky ingrediencie sú dostupné na bratislavských trhoch vždy rozvoniavajúcich čerstvým ovocím a zeleninou.
INGREDIENCIE
červený melón
čerstvý kozí syr príp. feta
4 veľké bazalkové listy
4 kúsky bresaoly
olivový olej
balsamico
čerstvé mleté korenie
žlté cherry paradajky
POSTUP
Z melóna vykrojíme pomocou okrúhleho vykrajovača 12 tenkých plátkov. Ak máme hrubšie odrezaný melón, môžeme vykrojiť aj hrubší krúžok a ten prerezať na dve časti. Vykrajovátkom rovnako vykrojíme aj kozí syr, stačí osem plátkov. Vrstvíme: melón, syr, melón, syr a opäť melón. (Môžeme aj naopak)
Na vrch uložíme bazalku, bresaolu, jemne pokvapkáme olivovým olejom, balsamicom, položíme prerezanú cherry paradajku a posypeme čerstvo namletým korením.
Môžeme podávať s čerstvou bagetkou.
Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk