Rôzne Recept na dnes

Redakcia radí: Club sandwich s batátovými čipsami

Hoci originál Club sandwich je len jeden, jeho najrôznejších obmien môžeme nájsť plný internet. A o jednu sa postarala aj Nin.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Club sandwich s batátovými čipsami
4
Galéria
Zdroj: Nin.sk

Namiesto batátových čipsov v recepte môžete použiť aj tortilly/nachos. Club sandwich si môžeme pripraviť na niekoľko spôsobov, za vyskúšanie stojí pridať cheddar syr na ešte teplé kuracie mäso, volské oko, avokádo či čerstvú červenú cibuľu, k majonéze sa nemusíme báť pridať napríklad BBQ omáčku.

INGREDIENCIE

1 väčšie kuracie prso

soľ, čerstvé mleté korenie, olivový olej

6 ks maslového toastového chleba

majonéza

1 strúčik údeného cesnaku (alebo klasický cesnak)

1 lyžička olivového oleja

šalát Lolo Biondo

ľadový šalát

paradajka

slanina / 4 plátky

POSTUP

Kuracie prso umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky (tak, aby sme mohli mäso rovnomerne rozdeliť medzi dva sendviče), potrieme olivovým olejom a z každej strany osolíme a okoreníme. Prichystáme si zeleninu.

Zo šalátov si oddelíme menšie listy, ktoré poriadne umyjeme a usušíme v sušičke alebo kuchynskými utierkami. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska.

Majonézu zmiešame s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom, môžeme pridať aj rôzne čerstvé bylinky (nasekané nadrobno).

Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej a opečieme na ňom kuracie prsia. Zatiaľ, čo sa opeká mäso, vložíme hrianky na gril alebo na mriežku do rúry a veľmi zľahka a jemne ich opečieme (pozor, neopekáme príliš dlho, aby sendvič nezoschol a neostal príliš chrumkavý, pokrm by sa veľmi ťažko konzumoval).

K mäsu medzičasom pridáme aj slaninku a opečieme ju dochrumkava. Na opečený toastový chlieb natrieme majonézu, uložíme lolo biondo, kuracie prsia, (syr ak používame), toastový chlieb, opäť natrieme majonézou, uložíme ľadový šalát, paradajku, slaninu, batátové čipsy alebo tortilly. Prikryjeme vrchným toastom a prepichneme dlhým špáradlom.

Zdroj: Nin.sk

Batátové čipsy

1 batát

kukuričný škrob

horúca voda

soľ

čerstvé mleté čierne korenie

olivový olej

POSTUP

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Batát ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Vložíme ich do misky a rovnomerne posypeme kukuričným škrobom. Zalejeme horúcou vodou tak, aby bol každý čips ponorený. Necháme oddychovať 10 minút, potom zlejeme a poriadne usušíme kuchynskými utierkami. Vložíme späť do misky, pridáme olivový olej, soľ a korenie, premiešame a rozložíme ešte neupečené čipsy na plech s papierom na pečenie.

Vložíme do rúry na 8 – 10 minút, potom pretočíme na druhú stranu a keď začnú batáty hnednúť, vyberieme ich z rúry. Necháme vychladnúť na plechu.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.

Club Sandwich s batátovými čipsami
4
Galéria
Zdroj: Nin.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM