Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Slivkový koláč s posýpkou ako od babičky
Zdroj: Nin.sk

Redakcia radí: Slivkový koláč s posýpkou ako od babičky

Máte priveľa sliviek a neviete čo s nimi? Upečte koláč! Nechajte sa inšpirovať receptom a vaša rodina sa bude zalyzovať ešte dlho po tom, čo zmizne posledný kúsok.

Rôzne Recept na dnes
Rôzne Recept na dnes

Redakcia radí: Slivkový koláč s posýpkou ako od babičky

Máte priveľa sliviek a neviete čo s nimi? Upečte koláč! Nechajte sa inšpirovať receptom a vaša rodina sa bude zalyzovať ešte dlho po tom, čo zmizne posledný kúsok.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Slivkový koláč s posýpkou ako od babičky
Zdroj: Nin.sk

Nekysnutý, šťavnatý slivkový koláč so škoricovou posýpkou. Na prvé chladné večery ako stvorený. Navyše, ide o hrnčekový recept, ktorý je vždy rýchly a jednoduchý. Odteraz budú už nie len sušienky mliekom milované, ale aj tento koláč.

Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie

1 šálka preosiatej hladkej múky špeciál

1 šálka detskej krupice

1/2 šálky práškového cukru

1 lyžica prášku do pečiva

2 lyžice medu

2 vajcia (2 žĺtky, 2 bielky)

1/2 šálky mandľového mlieka

1 biely jogurt

1/2 šálky roztopeného kokosového oleja (nemusí byť kokosový)

2 väčšie lyžice maku (nemusí byť pomletý)

čerstvé slivky vykôstkované (môžu byť aj zavárané)

Posýpka

25 g masla

krupica

cukor práškový

múka hladká

škorica mletá

Čo ešte budeme potrebovať: múka a maslo na vysypanie a potretie plechu na pečenie

Postup

Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si cesto.

Múku preosejeme, pridáme k nej krupicu, cukor, prášok do pečiva a mak. Všetko spolu poriadne premiešame. V druhej mise zmiešame med, 2 žĺtky, mlieko, jogurt a olej. Poriadne zmiešame suché a mokré suroviny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka špachtľou primiešame k ostatným surovinám.

Slivky umyjeme, usušíme a vykôstkujeme. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch uložíme slivky. Pripravíme si posýpku.

Maslo rozpustíme a vylejeme do misy. Prisýpame k nemu cukor, múku a krupicu pokým nevznikne mrvenička, ktorou posypeme vrch koláča. Zľahka poprášime škoricou a dáme piecť približne na 20 minút do vyhriatej rúry.

Po upečení servírujeme s mliekom alebo obľúbeným nápojom. Dobrú chuť!

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.

Zdroj: Nin.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM
Magazín