KAW Správy Samospráva

Radničné námestie bude krajšie. Pribudnú stromy, kríky aj lavičky

Obnovu námestia pripravuje Hlavné mesto, ku ktorému sa pridalo aj miestne občianske združenie – OZ Náš Prievoz.

Ilustračný obrázok k článku Radničné námestie bude krajšie. Pribudnú stromy, kríky aj lavičky
3
Galéria
Zdroj: OZ Náš Prievoz

Radničné námestie je priestorom, ktorý pozná každý obyvateľ Prievozu. Problémom lokality sú najmä ľudia, ktorí tam neprišli za skutočným relaxom, ale užiť si „zábavu“, ktorá sa neraz vymyká spod kontroly. Obnova námestia by to mohla zmeniť.

Príjemný priestor na relax

Zástupcovia občianskeho združenia, ktoré v lokalite pôsobí, dúfajú, že situácia sa po obnove námestia zlepší a priestor sa stane príjemným miestom na trávenie volného času.

Ružinovská poslankyňa za Prievoz Monika Ďurajková na sociálnej sieti píše: „prax ukazuje, že ak zveľadíte nejaký verejný priestor, postupne tam začne chodiť viac ľudí a neprispôsobiví občania tam prestanú chodiť.“

Revitalizáciu Radničného námestia pripravuje Hlavné mesto, ku ktorému sa v procese prípravy návrhu pridalo aj miestne občianske združenie – OZ Náš Prievoz. „Aktuálne prispôsobujeme zadanie požiadavkám združenia, ktorému by sme takto radi vyšli v ústrety, nakoľko bude tento priestor slúžiť aj miestnym komunitám,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Súčasťou obnovy námestia budú aj nové lavičky, nová výsadba a údržba súčasnej zelene. „V rámci revitalizácie pribudnú nové stromy, kry a kvitnúce druhy rastlín. O hracích prvkoch neuvažujeme, nakoľko bude plocha určená skôr pre miestne komunity,“ doplnila Rajčanová.

Mesto plánuje do projektu investovať 15-tisíc eur. Aktuálne pripravuje zadanie pre zhotoviteľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM