Aktualizované KAW Rôzne Správy

Račania o svoje vinobranie neprídu! Ponúkne skvelé gurmánske zážitky v komornejšej podobe

Návštevníkov podujatia čaká aj tradičné odovzdanie strapca hrozna starostovi či sprievod na traktoroch.

Ilustračný obrázok k článku Račania o svoje vinobranie neprídu! Ponúkne skvelé gurmánske zážitky v komornejšej podobe
8
Galéria
Zdroj: TASR

Po tom, čo kvôli situácii s koronavírusom zrušili vinobrania v Pezinku aj v Modre, Bratislavčania čakali, čo bude s obľúbeným Račianskym vinobraním. Nateraz máme dobrú správu – obľúbené podujatie v tejto mestskej časti bude! Prispôsobí sa však súčasným opatreniam.

Veselý víkend s burčiakom

Pod novým názvom Dni burčáku – vinobranie sa v Rači opäť po roku stretnú milovníci lahodného vínka a burčiaku.

„Tento rok to však nebude Vinobranie, na aké sme zvyknutí. Kvôli momentálnej situácii sme sa spolu s Račianskym vinohradníckym spolkom rozhodli usporiadať Dni burčáku – komorné podujatie s komunitným programom a otvorenými dvormi, pivnicami a vinicami račianskych vinárov,“ uvádza na svojom webe Mestská časť Bratislava-Rača.

Zoznam otvorených viníc, dvorov a pivníc nájdete postupne TU.

Návštevníkov Dní burčáku čaká aj kultúrny program v priestore amfiteátra aj Parku J. M. Hurbana. Ožijú aj dvory a vinice. A nebude chýbať ani tradičné odovzdanie strapca hrozna starostovi či sprievod na traktoroch.

Ďalšie vinobrania

Tradičné vinobrania sa tento rok uskutočnia aj v ďalších mestských častiach. V Dúbravke majú v pláne Starodúbravské hody, ktoré sa budú konať 26. septembera. Ružinov zas ožije Ružinovskými hodovými slávnosťami, ktoré začnú 26. septembera a skončia 27. septembera.

Všetky tieto podujatia sa však prispôsobia aktuálnej situácii v súvislosti so šírením koronavírusu. O zmenách vás včas budeme informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM