Samospráva

Rača využije prázdniny na opravy základných škôl a škôlok

Račianska samospráva začala s viacerými opravami v školských zariadeniach, pribudne aj výťah pre zdravotne znevýhodnené deti.

Ilustračný obrázok k článku Rača využije prázdniny na opravy základných škôl a škôlok
Zdroj: Bratislava - Rača

Letné mesiace mestská časť Rača už klasicky využíva na vylepšenie prostredia pre deti. Počas najbližších mesiacov sú naplánované aj väčšie rekonštrukcie.

Školy aj škôlky

„Počas prázdnin sa opravia chodníky a terasy v materských školách Tbiliská a Pri Šajbách, na Tbiliskej sa tiež vymení PVC podlaha a vymaľuje jedna trieda po zatečení. Ďalej sa zrekonštruuje vstupná hala v materskej škole Cyprichova, kde sa opraví aj plot. Nebezpečne nakláňajúci plot opravia aj okolo materskej školy Barónka. Samospráva má v úmysle zrekonštruovať aj posuvnú predelovú stenu v škôlke Gelnická,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa Rače Eva Miklánková.

Práce väčšieho rozsahu sa budú vykonávať na oboch račianskych základných školách. Na ZŠ Hubeného vymenia elektroinštaláciu v kuchyni a na druhej škole – ZŠ Tbiliská výmenie vzduchotechniku v kuchyni. Na Tbiliskej samospráva zároveň postupne realizuje zámer umiestniť výťah pre imobilných a zdravotne znevýhodnené deti.

Projektová dokumentácia pre stavebné konanie je hotová, v súčasnosti mestská časť čaká na vyjadrenia ostatných orgánov. Po ich obdržaní by sa práce na osadení výťahu mohli realizovať na jeseň tohto roku.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM