Rôzne

Nemé tváre si zaslúžia hýčkanie a opateru! Oslávte Svetový deň zvierat v bratislavskom útulku

V Slobode zvierat na nedeľu 6. októbra pripravili pestrý program, ktorým chcú ľuďom pripomenúť dôležitosť nemých tvárí v našom svete.

Ilustračný obrázok k článku Nemé tváre si zaslúžia hýčkanie a opateru! Oslávte Svetový deň zvierat v bratislavskom útulku
5
Galéria
Zdroj: OZ Cesta za domovom

„Labkáči“ majú svoj deň! Môžete ho osláviť spolu s nimi v bratislavskom útulku Slobody zvierat. Užijete si spoločné maznanie, hry a určite sa aj niečo zaujímave naučíte.

Poďakujte chlpáčom

Hoci si svetový Deň zvierat pripomíname každoročne 4. októbra, oslavovať sa bude až o dva dni neskôr. V Slobode zvierat na nedeľu 6. októbra pripravili pestrý program, ktorým chcú ľuďom pripomenúť dôležitosť nemých tvárí v našom svete.

Zvieratá sú našimi spoločníkmi, pomocníkmi a podporovateľmi. Prinášajú do nášho života pocit, že zázraky sa ešte dejú. Až pri bližšom kontakte so zvieratami si často uvedomíme, ako obohacujú náš život.

Príďte teda do Slobody zvierat na Polianky „poďakovať“ všetkým chlpáčom. Deti si potrápia hlávky pri vedomostnej hre spojenej s hľadaním pokladu. Nebude chýbať ani ukážka výcviku z Caniscross-u s Peťom Juhasom z Výcvikové centrum neposlušný psík.

Zbierka krmiva pre zvieratá

Na správnej oslave musí byť aj tombola! Lístok získava každý, kto podporí útulkovú zbierku prinesením psieho, čí mačacieho krmiva (granule, konzervy). Psíkom aj návštevníkom útulku určite skvelo zavonia vegánsky guláš od Romany Březinovej. Budete ho môcť nielen ovoňať, ale, samozrejme, aj ochutnať.

Tešiť sa môžete aj na zaujímavú návštevu reportérky Kristíny Kovešovej, ktorá porozpráva svoje zážitky z nakrúcania reportáží o psoch, ktorí žijú v rómskych osadách (diskusia sa presúva na iný deň, Sloboda zvierat ešte upresní, na kedy).

Počas celého môžete prispieť do zbierky psieho a mačacieho krmiva. Všetko, čo sa vyzbiera, poputuje regionálnym centrám Slobody zvierat.

Psičkári a psy
5
Galéria
Zdroj: pixabay

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM