Rôzne

Prvý Svetový deň šimpanzov oslávi bratislavská ZOO bohatým programom

Oslávte Svetový deň šimpanzov spolu so šimpanzou rodinkou v bratislavskej zoologickej záhrade. Nebudú chýbať rôzne súťaže, hry či kvízy.

Ilustračný obrázok k článku Prvý Svetový deň šimpanzov oslávi bratislavská ZOO bohatým programom
3
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív

V sobotu 14. júla oslávi bratislavská zoologická záhrada prvý Svetový deň šimpanzov!

Oslava v ZOO

Vedeli ste, že aj šimpanzy vyjadrujú emócie? Hnev, strach, radosť, smútok a aj náklonnosť. Nevedia síce rozprávať, ale sú natoľko inteligentné, že sú schopné naučiť sa posunkovú reč a komunikovať s ľuďmi. Vedia sa dokonca rozpoznať v zrkadle. Chápu, že je to ich odraz.

Šimpanzia rodinka v ZOO zajtra oslávi prvý Svetový deň šimpanzov. Pri tejto príležitosti si pre vás ZOO Bratislava pripravila v pavilóne primátov od 10:00 – 12:00 hod. informačný stánok, rôzne súťaže, hry a kvízy. „Dozviete sa zaujímavosti o šimpanzoch, ako aj pikošky o našej šimpanzej skupine. Tešíme sa na vašu návštevu!“ pozýva ZOO Bratislava sa na vašu návštevu!.

O 12:00 hod. si určite nenechajte ujsť komentované kŕmenie v pavilóne primátov pri šimpanzoch. Spoznáte ohniváka Jimmyho, sestry maškrtnú Uschi a temperamentnú Dorku, jemnú Majoránku aj prvé mláďatko narodené v novom pavilóne primátov Shani-Kimani.

Nezabudnite tiež, ak máte staré posteľné obliečky, deky a osušky môžete ich priniesť na vrátnicu riaditeľstva. Šimpanzy sa im veľmi potešia.

Svetový deň šimpanzov
3
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM