Rôzne Správy

Prvé korona Vianoce: Koľko nás tento rok vyjde vianočný stromček?

Ak ešte nemáte kúpený stromček, poponáhľajte sa. Protiepidemické opatrenia sa menia zo dňa na deň a nikto nevie, dokedy budeme môcť len tak "korzovať" po obchodných domoch.

Ilustračný obrázok k článku Prvé korona Vianoce: Koľko nás tento rok vyjde vianočný stromček?
8
Galéria

Tohtoročné Vianoce nebudú také, ako tie ostatné. Isté však je, že máloktorá domácnosť si vie predstaviť sviatky bez ozdobeného stromčeka. Na výber je mnoho druhov a veľkostí voňavého symbolu Vianoc.

Pri jeho výbere sa orientujte najmä podľa celkového vzhľadu a vône stromčeka. Spríjemňovať vaše obydlie by mal týždeň až dva. Preto sa pri nákupe pýtajte, ako dlho sú stromčeky zrezané.

Pestrá ponuka

Živé vianočné stromčeky predávajú predajcovia zvyčajne pred potravinovými reťazcami či obchodnými domami.

Napríklad supermarkety so stavebným a záhradným tovarom majú v ponuke stromčeky s rozmermi od 110 do 270 cm v cenách od 10,49 do 49,95 eur. Vybrať si môžete aj z ponuky stromčekov v kvetináči, za ktoré zaplatíte od 6,59 do 39,99 eur.

Reťazec so záhradnou technikou pripravil už tradične vianočné kaukazské jedle, ktoré vozia na Slovensko z dánskych plantáží. Jedle majú bohatú, pravidelnú korunu a širší kmeň, takže udržia viacej živín a dlhšie vydržia. Stromčeky podľa veľkosti stoja od 12,90 do 37,50 eur.

Švédsky obchodný dom s nábytkom každoročne ponúka aj predaj stromčekov. Stromčeky s minimálnou výškou 140 cm (priemerná výška je 160 cm) kúpite za 19,99 eur. Cena sa teda od minulého roka nezmenila. Po Vianociach môžete stromček bezplatne odviezť naspäť do obchodného domu, kde ho ekologicky zhodnotia.

Stromčeky aj online

Stromčeky dostať aj pred niektorými potravinovými reťazcami, kde za ne zaplatíte približne od 20 – 40 eur. Súkromní predajcovia ich ponúkajú pred obchodným domom na Vajnorskej ulici, na Starých gruntoch, v Rači aj pred tržnicou v Petržalke a na ďalších miestach.

Zelený a voňavý symbol Vianoc si možno objednať aj online. Takýto predaj ponúkajú väčšie reťazce aj menší predajcovia. Za doručenie až domov zaplatíte od 4 do 10 eur.

V Bratislave bola napríklad aj minulý rok veľmi populárna služba, ktorá umožňuje si vianočné stromčeky prenajať. Tento rok sa však jej prevádzkovatelia rozhodli kvôli aktuálnej situácii v súvislosti s korona pandémiou stromčeky na prenájom neposkytovať.

Stalo sa v Bratislave:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM