Správy

Prvá plaváreň v Petržalke je otvorená. Zatiaľ ju testujú dobrovoľníci

V bratislavskej Petržalke, medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou, dnes otvorili prvú verejnú krytú plaváreň. Pre verejnosť však bude oficiálne otvorená až 5. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Prvá plaváreň v Petržalke je otvorená. Zatiaľ ju testujú dobrovoľníci
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Plaváreň bude dovtedy fungovať v skúšobnom režime. Počas troch dní ju otestuje 300 dobrovoľníkov vyžrebovaných zo zhruba tisícky prihlásených záujemcov. Tí by mali vyskúšať všetky služby ponúkané plavárňou a v rámci krátkeho dotazníka poskytnúť samospráve spätnú väzbu, čo bude treba do oficiálneho otvorenia plavárne opraviť, doladiť či doplniť.

Krstným otcom sa stal olympijský medailista

Krstným otcom plavárne sa stal slovenský vodnoslalomár a strieborný olympionik v C1 z tohtoročnej letnej olympiády v brazílskom Rio de Janeiro Matej Beňuš. Ten novej verejnej plavárni zaželal predovšetkým čo najmenej utopených návštevníkov.

Plavárni sa teší aj petržalský starosta Vladimír Bajan, ktorý ju označil za ďalšiu zmenu kvality života v Petržalke. „Som veľmi rád, že dielo sa podarilo,“ povedal starosta.

Denná kapacita je okolo 600 návštevníkov

Nová plaváreň má 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový a detský bazén, whirlpool pre relax v horúcej vode, saunový svet, soláriá aj možnosť malého občerstvenia.

Denná kapacita plavárne je okolo 600 návštevníkov, ročné náklady na prevádzku plavárne sa odhadujú približne na 600 000 eur. Plaváreň bude otvorená v pracovné dni od 6.00 do 22.00 hod. a počas víkendov od 8.00 do 20.00 hod.

Základný kameň petržalskej plavárne položili začiatkom júla 2014. Podľa vtedajších plánov ju mali kolaudovať minulý rok v apríli, projekt však zbrzdili nečakané veci v zemi. V plánoch nebola zakreslená stará kanalizácia, ktorú museli odstrániť, a prekládka vodovodu bola tiež umiestnená na inej trase, ako to vyznačili bratislavské vodárne. Práce na plavárni boli dokončené vlani v decembri a skolaudovali ju začiatkom augusta tohto roka.

Čítajte aj: Petržalčania, otestujte svoju plaváreň!

Otvorenie plavárne v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM