Rôzne

VIZUALIZÁCIE: Na Račianskej ulici vyrastie Guthaus. Mal by spojiť architektúru s prírodou

Polyfunkčný bytový komplex má svojim budúcim obyvateľom poskytnúť byty so štedrými výmerami, inteligentnou reguláciou tepla a stropným kúrením i chladením.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Na Račianskej ulici vyrastie Guthaus. Mal by spojiť architektúru s prírodou
7
Galéria
Zdroj: Corwin

V bývalej industriálnej lokalite na Račianskej ulici za predajňou Lidl vznikne rezidenčný projekt Guthaus. Mal by priniesť nový pohľad na architektúru a brániť rozširovaniu mesta na úkor okolitej prírodnej krajiny.

Bývanie plné zelene

Developer CORWIN spúšťa výstavbu projektu, ktorý má nahradiť takzvaný brownfield – hnedú zónu na mape mesta, ktorej pôvodná funkcia zanikla. Projekt Guthaus by mal priniesť až 290 bytov a apartmánov. Stavať by mali začať už na budúci rok.

Polyfunkčný bytový komplex Guthaus má svojim budúcim obyvateľom poskytnúť najvyšší komfort bývania v bytoch so štedrými výmerami, inteligentnou reguláciou tepla a stropným kúrením i chladením, balkónmi prístupnými z každej izby a oknami na celú výšku miestnosti.

„Návrh projektu počíta až s o takmer 40 percent menšou zastavanou plochou a o 20 percent menej podlažiami v porovnaní s územným rozhodnutím. Zároveň celková výmera zelených plôch v rámci exteriéru napĺňa koeficient zelene až na 150 percent,“ hovorí Karol Machánek, projektový manažér spoločnosti CORWIN.

Komfortné bývanie v meste zabezpečia spoločný záhradný gril a letná kuchyňa, práčovňa a priestor pre umývanie domácich miláčikov či údržbu bicyklov. Developer sľubuje aj veľké množstvo zelene v exteriéroch komplexu, ktoré zahŕňa aj zelené strechy.

Na Račianskej ulici vyrastie Guthaus
7
Galéria
Zdroj: guthaus.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM