Eva Sládková Rôzne Správy

Pripravte si pevné nervy. Na vjazde do Bratislavy sú obrovské zápchy + VIDEO

Tak ako sa včera popoludní zaplnili bratislavské ulice autami smerujúcimi von z mesta, dnes sú zápchy na vjazde do Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte si pevné nervy. Na vjazde do Bratislavy sú obrovské zápchy + VIDEO
26
Galéria
Zdroj: TASR

„Na ceste cez Svätý Jur do Bratislavy ráno o 8.00. Hodinové zdržanie pre kontroly medzi okresmi. Skromná dávka adrenalínu od nášho štátu. Lebo veď ľudia sa určite presúvajú len tak z pasie, treba skontrolovať ich potvrdenia od zamestnávateľa. Zdravý rozum je v karanténe..,“ napísala ráno na sociálnej sieti Lucia. Nie je jediná, ktorá hromží na nariadenie o obmedzení voľného pohybu.

Pevné nervy

Ak sa chystáte do práce, budete potrebovať veľa trpezlivosti. A samozrejme doklady. Počas trvania opatrení na obmedzenie pohybu bude polícia v zmiešaných hliadkach s vojakmi kontrolovať zákaz pohybu na hraniciach okresov. Pri prejazde, či už prostredníctvom auta, bicykla alebo chôdzou, budú občania príslušníkom Policajného zboru vypĺňať dotazník so svojimi súkromnými a kontaktnými údajmi, ako aj s cieľom presunu. Pravdivosť údajov budú policajti vyhodnocovať priebežne.

„Pri kontrole je potrebné mať občiansky preukaz. Na preukázanie účelu presunu z okresu do okresu možno predložiť napríklad pracovnú zmluvu, potvrdenie od zamestnávateľa, súdne rozhodnutie o starostlivosti o dieťa, bloček z nákupu pri ceste naspäť do okresu, potvrdenie o neodkladnom výkone živnosti alebo podnikania, či doklad o objednávke výkonu prác,“ informuje polícia.

Pokuty

Pre kontroly sa tvoria obrovské zápachy, aj keď áut smerujúcich do Bratislavy je určite oveľa menej ako inokedy.

„Koľko policajtov je zbytočné ohrozených pri tých kontrolách,“ myslí si Dodo.

„Poďakujte sa premiérovi, chalani si robia len svoju robotu. Držte sa,“ napísala Miroslava.

Kontroly bude polícia vykonávať aj na verejných priestranstvách s cieľom odhaliť osoby, ktoré docestovali z iného okresu. Dôkladne chce tiež dozerať na dodržiavanie mimoriadneho opatrenia a karantény. Upozorňuje, že v prípade jej porušenia hrozí občanom pokuta až do výšky 1659 eur, v prípade nenosenia rúška 1000 eur.

„Ak dôjde ku klamstvu zo strany občana, bude možné si spätne vyhodnotiť jeho pohyb pomocou videozáznamu z palubných kamier systému Soitron a sankcia ho neminie,“ uzatvára polícia.

Pozrite si video, ako to vyzeralo dnes ráno.

Zdroj: Facebook
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM