KAW Rôzne Správy

Pripravte sa na dopravné obmedzenia. Bratislavu čaká ďalší samit

Tento raz si futbal na štvorprúdovej ceste nezahráte, buďte však v strehu. Do nášho mesta pricestuje štyridsaťjeden zahraničných delegácií.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na dopravné obmedzenia. Bratislavu čaká ďalší samit
23
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský parlamentný samit privíta 41 zahraničných delegátov už zajtra. Hostiteľmi budeme aj o deň neskôr – v piatok 7. októbra.

Bratislavu čakajú obmedzenia

Hlavné mesto čakajú menšie dopravné obmedzenia. Bratislava však napriek samitu nebude dopravne uzavretá. Všetky kolóny a presuny delegácií sa budú konať počas bežnej plnej prevádzky v doprave.

Delegáti samitu budú prichádzať v sprievode majákov, avšak bez špeciálnych obmedzení. Bezproblémový presun zabezpečí polícia riadením premávky.

Čítajte aj: Samit v Bratislave: Malo to byť peklo, zvrtol sa na zábavu

V piatok pozor v Starom Meste

V piatok 7. októbra sa stretnú parlamentní lídri v Redute v Starom Meste. Po skončení rokovania ich presun späť domov zamieša karty doprave v smere na bratislavské letisko a diaľnicu exit – Viedeň.

Vracať sa budú v čase najväčšej dopravnej špičky od 14:00 hod.

„Snahou organizátorov je, aby sa samit organizačne čo najmenej dotkol bežného života obyvateľov a preto sa nebudú uzatvárať ani žiadne príjazdové cesty,“ informuje NR SR na svojej webovej stránke.

Deti opäť nepôjdu do školy

Kancelária národnej rady v súvislosti s pripravovaným samitom odporučila Ministerstvu školstva vydať pokyn príslušným školám v mestských častiach v Bratislave, aby v spomínanom čase vyhlásili pre žiakov riaditeľské voľno.

„Presun žiakov smerom do školy, ale aj smerom zo školy, môže byť pomerne náročný a pre rodičov obmedzujúci,“ upozorňujú organizátori podujatia z NR SR.

Zajtra, 6. októbra, bude z organizačných a bezpečnostných dôvodov obmedzený aj vstup a pohyb v areáli Bratislavského hra­du.

Čítajte aj: OBRAZOM: Svetoví novinári sa posťažovali na organizáciu samitu

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM