Samospráva

Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s Dúbravčanmi z lokality Pri kríži

Návrhy na zlepšenie života obyvateľov lokality Pri kríži v mestskej časti Dúbravka si dnes na stretnutí v Primaciálnom paláci vymenili zástupcovia Dúbravčanov a primátor Ivo Nesrovnal.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s Dúbravčanmi z lokality Pri kríži
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

V lokalite, kde bude mesto stavať nový bytový dom s nájomnými bytmi pre ľudí z reštituovaných domov, vybuduje na vlastné náklady aj park a parkovisko.

Kompromis

Tento ideový zámer mesta Dúbravčania prijali ako vcelku dobré riešenie pričom predstavili aj svoje návrhy na zlepšenie života vo výstavbou zaťaženej lokalite. Primátor ich návrhy prijal a po odbornom posúdení si vie predstaviť, že obe strany spolu nájdu kompromis.

Primátor na stretnutí vysvetlil Dúbravčanom citlivú a zároveň komplexnú problematiku náhradného nájomného bývania. Zákon č. 260/2011 totiž na mesto preniesol povinnosť zabezpečiť ľuďom z reštituovaných bytov náhradné bývanie. Bratislava tak musí zabezpečiť približne 580 bytov.

„Som rád, že sme sa stretli a pevne verím, že sme na dobrej ceste ku kompromisu. Cením si konštruktívny rozhovor, počas ktorého sme si vymenili zlepšenia a efektívnejšie riešenia vybudovania parku a parkoviska,“ skonštatoval po stretnutí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Efektívne riešenia

Dúbravčania prijali ideový návrh ako vcelku dobré riešenie, pričom predstavili svoje návrhy na zlepšenie. Primátor tieto návrhy prijal a na základe posúdenia odborných oddelení a možností mesta, si vie predstaviť nájdenie kompromisu.

„Mojím cieľom je, aby boli obyvatelia spokojní a hľadáme preto riešenia, ako ich spoločne dosiahnuť. Aj preto sme sa nevydali len cestou výstavby bytových náhrad, ale aj kultivácie a skvalitnenia priestoru v lokalite Pri kríži. Spoločne totiž vieme prijať časom aj také riešenia, ktoré budú efektívne a prijateľné pre okolitých obyvateľov,“ doplnil primátor.

Ďalšie parkovacie miesta

Hlavné mesto SR Bratislava v blízkej dobe začne s výstavbou prvých náhradných nájomných bytov pre ľudí z reštituovaných bytov. V bytovom dome v lokalite Pri kríži ich bude 68. Hlavné mesto podpísalo zmluvu o dielo s vysúťaženým zhotoviteľom, ktorým je spoločnosť Metrostav Slovakia, a. s. K bytovému domu bude prislúchať 85 parkovacích miest, avšak práve s ohľadom na občanov žijúcich v okolí výstavby, mesto dobuduje ďalších 96 parkovacích miest, ktoré budú môcť plnohodnotne využívať Dúbravčania z okolitých domov.

V tomto roku mesto vyčlenilo na vybudovanie parkoviska s rozlohou 3 854 m2 sumu 400-tisíc eur. Park, ktorý taktiež vybuduje mesto, bude mať rozlohu približne 4 915 m2 a na jeho výstavbu je v tomto roku vyčlenená suma 200-tisíc eur. Park bude slúžiť ako oddychová zóna so zeleňou.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM