Správy

Poslanci stopli výstavbu náhradných nájomných bytov v Dúbravke

Bratislavskí mestskí poslanci stopli vo štvrtok 27. októbra výstavbu náhradných nájomných bytov v mestskej časti Dúbravka v lokalite Pri kríži.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci stopli výstavbu náhradných nájomných bytov v Dúbravke
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Výstavba bude zastavená dovtedy, kým nebude vyriešená situácia s parkovacími miestami a doriešené vybudovanie parku a dosadenie zelene.

Problém s parkovaním

Hlavné mesto bolo pritom v tejto lokalite v rámci výstavby náhradných bytov najďalej, malo právoplatné stavebné povolenie a po verejnom obstarávaní a odovzdaní staveniska sa malo začať s výstavbou prvých 68 bytov.

Dúbravčania však pozemky, na ktorých má bytový dom vyrásť, využívajú na parkovanie. Hoci od vedenia hlavného mesta dostali prísľub vyriešenia problému s parkovaním, obávajú sa, že sa tak nakoniec nestane.

„My nechceme od magistrátu nič iné, len aby malo tých 100 áut kde parkovať. My tu stavbu nechceme, ak sa nevyrieši problém s parkovaním. Výstavba sa blíži a asi sa na to parkovanie zabudne,“ upozornil na mestskom zastupiteľstve starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Situáciu s bytmi môže pomôcť vyriešiť rezort dopravy

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal uviedol, že toto hlasovanie poslancov je iba zvýraznením absurdity celej situácie, do ktorej zákonodarcovia dostali Bratislavu. „Uložili jej povinnosť postaviť 580 náhradných nájomných bytov, pričom to Bratislava efektívne nevie zrealizovať, lebo na to nemá kompetencie, mestské časti majú stavebné úrady a tie s tým nesúhlasia,“ povedal.

Ako podotkol, mesto o probléme intenzívne rokuje s ministerstvom dopravy a riešenie sa už črtá. Práve rezort dopravy vo štvrtok informoval, že našiel spolu s magistrátom hlavného mesta spoločnú reč v otázke, ako vyriešiť problém s reštituovanými bytmi v Bratislave. Podľa hovorkyne ministerstva Karolíny Duckej sa riešenie, okrem novej výstavby, hľadá aj v kúpe už postavených bytov z prostriedkov, ktoré má na tento účel rezort vyčlenené.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM