Krimi

Príbeh o ÚNOSCOCH v dodávke koluje celou Bratislavou: Polícia priniesla NOVÉ informácie

Bratislavčania a ľudia z okolitých obcí majú už vyše týždňa paniku z dodávky, do ktorej mali lákať deti na sladkosti.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh o ÚNOSCOCH v dodávke koluje celou Bratislavou: Polícia priniesla NOVÉ informácie
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Chlapec v Alžbetinom Dvore (časť Miloslavova) mal zažiť mimoriadne nepríjemnú skúsenosť. Situáciu podľa správy obecného úradu zachytila aj kamera. Podvečer ho dvaja neznámi ľudia mali osloviť z bielej dodávky, núkať mu sladkosti a chceli ho nalákať do auta. Všetko sa stalo 1. marca 2023. Informovali sme vás o tom TU.

Školy aj rodičia v strehu

Spomínané informácie okamžite spustili zdieľanie tohto upozornenia na sociálnych sieťach v blízkom aj širšom okolí Miloslavova. A objavili sa aj opisy ďalších stretnutí detí s bielou dodávkou.

Na prípad upozorňovali aj základné školy, ktoré odporúčajú žiakom aj rodičom, aby spozorneli a dávali si pozor. Deťom radia, aby chodili domov zo školy radšej v skupinkách.

Nové zistenia polície

Neskôr sa objavili informácie o pokuse o únos priamo v Bratislave, malo ísť o malé dievčatá na dvoch rôznych miestach. Bratislavská polícia po preverení oznámení o podozrivej bielej dodávke skonštatovala, že k pokusu o únos dodávkou nedošlo v Bratislave a ani v Miloslavove.

O prípade údajného pokusu o únos dvoch dievčat sme informovali TU.

Deti si vymýšľali

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Silvia Šimková potvrdila, že políciou bolo evidované oznámenie, ktoré muži zákona prijali v priebehu minulého týždňa. Išlo práve o prípad z Alžbetinho dvora. „Aj toto oznámenie sa týkalo bieleho dodávkového vozidla, ktorého posádka ‚chcela uniesť chlapca‘,“ priblížila Šimková. Doplnila, že k pokusu o únos chlapca ani v tomto prípade nedošlo.

Polícia potvrdila, že vo všetkých prípadoch si deti tieto príbehy vymysleli.

Čas a energia, ktoré boli vynaložené na objasňovanie prípadov, mohli byť podľa nej využité na vyšetrovanie reálnych prípadov trestnej činnosti.

Napriek skutočnosti, že policajti príslušných policajných útvarov situáciu nepodcenili, od prijatia oznámení sa nimi intenzívne zaoberali a vykonali množstvo úkonov s cieľom náležitého objasnenia skutkovej veci,“ doplnila.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM