KAW Kultúra

Bratislavčania, NEVYHADZUJTE škrupiny, ani zvyšky kávy: Prineste ich do UNIKÁTNEJ záhrady

Záhrada Egle Oddo bude v podstate umeleckým dielom, ktoré vznikne v priebehu niekoľkých mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, NEVYHADZUJTE škrupiny, ani zvyšky kávy: Prineste ich do UNIKÁTNEJ záhrady
Zdroj: facebook.com/Egle Oddo

Priamo v centre Bratislavy, pred Staromestskou knižnicou (SK) na Blumentálskej ulici, vznikne unikátna záhrada. Vytvorí ju fínsko-talianska umelkyňa Egle Oddo. Informovala o tom na sociálnej sieti knižnica.

Pomôžte aj vy

Prosíme Vás, odkladajte nám použitú kávu a vaječné škrupiny. Poslúžia nám na starostlivosť o záhradu, sú výborné na zúrodnenie pôdy. Môžete ich nosiť do Staromestskej knižnice na Blumentálskej 10/a od 8. do 15. marca počas otváracích hodín,“ oslovila Bratislavčanov SK.

Umelkyňa v priebehu roka vytvorí úžasné miesto, ktoré prepojí umenie, urbanizmus, komunitnú prácu, kultiváciu verejného priestoru, ako aj medziľudské vzťahy.

Záhrada Egle Oddo bude vlastne umeleckým dielom v podobe záhrady, ktorá je miniatúrnym miestom, kde žijú biodiverzné druhy zapletené v živej výmene s miestnou komunitou.

Záhrada ako umelecké dielo

Záhrada bude vychádzať z lokálneho výskumu umelkyne a bude skúmať konkrétne rastlinné druhy významné pre Bratislavu. V spolupráci s miestnymi partnermi, ako Génová banka SR v Piešťanoch a BROZ, vytvorí umelkyňa zbierku semien,“ informovala na svojom webe Kunsthalle Bratislava.

Na projekte bude autorka pracovať počas celého roka. „V spolupráci s knižnicou sa o záhradu budú starať obyvatelia dvora, v ktorom sa nachádza. Dôležitou hodnotou projektu je práve spolupráca so Staromestskou knižnicou, ktorá poskytuje zázemie projektu,“ uvádza Kunsthalle.

V septembri sa Bratislavčania môžu tešiť na umelecké predstavenie, ktoré bude súčasťou hlavného podujatia, spolu s diskusiou s odborníkmi z oblasti botaniky, ekológie, environmentalistiky a urbanizmu.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM