Samospráva

Pri Sade Janka Kráľa sa má realizovať rozsiahly developerský projekt

V bratislavskej Petržalke, pri Sade Janka Kráľa, plánuje investor RV Development 3 na jar budúceho roka realizovať rozsiahly developerský projekt Green Park za vyše 60 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Pri Sade Janka Kráľa sa má realizovať rozsiahly developerský projekt
Zdroj: Expoline

Neďaleko Starého mosta, v tesnej blízkosti Krasovského ulice, Viedenskej i Jantárovej cesty, majú vyrásť bytové domy s občianskou vybavenosťou a administratívna budova. Investor predpokladá ukončenie výstavby koncom roka 2018.

V minulosti tam stál štadión

Dotknuté pozemky sa v minulosti využívali ako športový areál s futbalovým štadiónom, ktorý bol pre nevyhovujúci technický stav odstránený.

Investor tu chce postaviť 221 bytových jednotiek a 206 apartmánov, s 1313 až 1365 parkovacími miestami. Vybudovať plánuje 11 podlažnú administratívnu budovu, 30 podlažný polyfunkčný objekt či štyri domy so šiestimi nadzemnými podlažiami. Projekt je predložený v dvoch variantoch, ktoré sa od seba líšia napríklad počtom parkovacích miest i predpokladanými nákladmi.

Projekt sa poslancom nepáči

Proti navrhovanému projektu sa už však začínajú objavovať kritické hlasy. Mestská poslankyňa Lucia Štasselová na sociálnej sieti uviedla, že ide o mohutný súbor, ktorého hmoty, zvlášť výšková budova, narúšajú panorámu mesta a vysoko pravdepodobne i budúci plynulý prechod k zástavbe v rámci centrálnej mestskej časti Petržalka.

„Navrhované vyťaženie územia projektom Green Park zničí nielen akúkoľvek snahu o výškovú reguláciu, ktorú primátor opakovane sľubuje, ale aj najvzácnejšie územia Bratislavy v tesnej blízkosti projektu akými Sad Janka Kráľa a nábrežie Dunaja nesporne sú,“ tvrdí poslankyňa.

Petržalský miestny poslanec Juraj Kríž Green Park považuje za „mamutiu stavebnú činnosť“, ktorá v danom území nezapadá do petržalskej panorámy a ruší celkový koncept územia. Na kolegov v samospráve preto apeluje, aby prostriedky viazané na územné plány zóny poukázali práve na predmetnú lokalitu.

Miestny úrad v Petržalke uviedol, že sa s týmto projektom oboznámil zatiaľ len prostredníctvom médií. Priznáva však, že tento zámer môže vyvolávať obavy, pokiaľ ide o dopady na životné prostredie, najmä vzhľadom na blízkosť k Sadu Janka Kráľa a objem či rozsah výstavby.

Čítajte aj: Rezidencia Blumental prichádza s novinkou

Znamenia v Sade Janka Kráľa
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM