KAW Rôzne

Rezidencia Blumental prichádza s novinkou

V trojuholníku medzi Mýtnou a Radlinského ulicou je rušno. Rastie tam komplex Blumental, ktorý by mal byť atraktívnym bývaním v doteraz zanedbanej severnej časti Starého mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rezidencia Blumental prichádza s novinkou
Zdroj: blumental.eu

Výstavba prvej etapy komplexu na Mýtnej ulici odštartovala na jar v roku 2015. Tí, ktorí zháňajú bývanie takmer v centre Bratislavy, sa môžu tešiť na 112 bytov v rôznych výmerách od jednoizbových až po luxusné štvor- a päťizbové byty s prepracovanými pôdorysnými riešeniami.

Byty, obchody, kancelárie

Komplex Blumental okrem bytov poskytne priestor aj obchodom a kanceláriam. Nová výstavba rešpektuje pôvodnú zástavbu a línie ulíc Mýtna a Radlinského.

Architektonické riešenie a dizajnové materiály spĺňajú najnáročnejšie požiadavky budúcich obyvateľov. Komplex architekti rozdelili na päť blokov. Na jednom podlaží sa tak stretnú maximálne traja až štyria susedia.

Obyvatelia rezidencie budú môcť relaxovať vo vnútroblokoch na privátnych dvoroch so zeleňou. Problém s parkovaním vyriešia podzemné garáže.

Netradičný bonus

Budúci majitelia bytov v komplexe Blumental sa môžu tešiť na netradičný bonus v podobe modernej efektívnej technológie stropného chladenia. To by malo byť zdravšou alternatívou klasickej klimatizácie.

Rezidencia Blumentál ju prináša ako prvá pre majiteľov 112 bytov v prvej etape. „Našim zámerom je zabezpečiť s touto technológiou v letných mesiacoch príjemné prostredie, a to vďaka pomalému odvodu tepla s rovnomerným chladením priestoru,“ hovorí Ivan Valent zo spoločnosti Corwin Capital a.s., ktorá za projektom stojí.

Majitelia bytov tak budú ušetrení od prievanu, vírenia prachu a hlučného zvuku klimatizácie. Stropné chladenie bude pre nich ekonomickým riešením s minimálnym dopadom na životné prostredie.

Predpokladaný termín ukončenia výstavby je koniec roka 2016.

Čítajte aj: Ako budú chutiť Čerešne?

Blumental
8
Galéria
Zdroj: blumental.eu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM