Rôzne

Pri Digital parku v Petržalke postavia parkovací dom

Pracovníci a návštevníci administratívneho komplexu Digital park v bratislavskej Petržalke budú o niekoľko mesiacov využívať na parkovanie osobných automobilov parkovací dom.

Ilustračný obrázok k článku Pri Digital parku v Petržalke postavia parkovací dom
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Digital Park Einsteinova plánuje v budúcom roku rozšíriť počet parkovacích miest výstavbou samostatne stojacej budovy.

Vyplýva to zo zámeru predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). Dotknutá lokalita je z východnej strany komplexu Digital park. Pozemok má trojuholníkový tvar.

Lokalita je ohraničená zo severnej strany čerpacou stanicou, z juhu obslužnou komunikáciou pozdĺž železnice a zo západnej strany budovou Digital parku.

V súčasnosti sa priestor využíva ako povrchové parkovisko so 76 parkovacími stojiskami. Výstavbou parkovacieho domu sa rozšíri ponuka parkovacích miest na 261 alebo 296.

Parkovací dom by mal mať podľa zámeru šesť alebo sedem nadzemných podlaží. Z pôvodného parkoviska zostane zachovaných osem stojísk, prvý variant teda počíta s 253 krytými miestami a druhá alternatíva ráta s 288 miestami v parkovacom dome.

„Zámerom investora je rozšírenie možnosti parkovania osobných automobilov pre pracovníkov a návštevníkov komplexu Digital park, v súlade s regulatívmi platnej územnoplánovacej dokumentácie, výstavbou adekvátnou k danostiam územia a so zámerom prispieť k dotváraniu mestskej štruktúry v tejto časti mesta,“ uvádza spoločnosť.

Podlahová plocha parkovacieho domu by mala byť 8340 alebo 9510 štvorcových metrov v závislosti od zvoleného variantu. Investor chce začať s výstavbou v júni 2016 a ukončiť ju plánuje v decembri toho istého roka. Celkové náklady odhadol na 2,8 až 3 milióny eur.

Prečítajte si aj: Na Fuxovej v Petržalke začínajú v týchto dňoch s výstavbou bytov

Zdroj foto: digitalpark.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM