ELA Rôzne Správy

Prezidentský palác sa v sobotu ponorí do TMY, nebude to voľbami!

Aj tohtoročná Hodina Zeme bude v znamení solidarity ľudí s planétou. Symbolické zhasnutie pamiatok sa tento rok vo svete uskutoční v sobotu 23.marca o 20.30 h miestneho času.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentský palác sa v sobotu ponorí do TMY, nebude to voľbami!
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

V sobotu sa uskutoční Hodina Zeme, keď sa na celom svete vypnú svetlá na známych budovách a pamiatkach. Svetový fond na ochranu prírody (WWF) vyzýva ľudí, aby počas dňa sami „vypli“ a strávili hodinu tým, že urobia niečo pozitívne pre planétu.

Pridajú sa viaceré mestá

Do tohtoročnej Hodiny Zeme sa v sobotu 23. marca zapojí aj mesto Trenčín. O 20.30 h vypnú nasvietenie mestskej veže, Morového stĺpa, piaristického Kostola sv. Františka Xaverského a farského Kostola Narodenia Panny Márie na Mariánskom námestí.

Tri mestá v Trnavskom kraji sa pripoja v sobotu (23. 3.) k aktivite Hodina Zeme, keď vypínajú osvetlenia svojich pamiatok ako symboliku viery v pozitívnu zmenu pre planétu. Vypnutie plánujú v Trnave, Piešťanoch a Senici, informovali o tom samosprávy.

Do tmy sa ponorí, tak ako aj minulý rok, napríklad i Prezidentský palác v Bratislave, a to práve vychádza na deň prezidentských volieb. Informujú Bratislavské noviny. Zoznam sa ďalej rozširuje.

Hodina pre planétu

Iniciatíva vznikla v roku 2007 v austrálskom Sydney, keď 2,2 milióna domácností zhaslo svetlá a 2000 firiem svoje reklamné pútače na jednu hodinu, aby tak spoločne symbolicky upozornili na akútnu potrebu riešiť problémy klimatickej krízy.

Od roku 2011 sa koná aj na Slovensku, a to z iniciatívy Slovenskej astronomickej spoločnosti pri SAV a Slovenského zväzu astronómov. V súčasnosti sa Hodina Zeme koná vo viac ako 190 krajinách sve­ta.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM