Nina Táborská Správy

Prehľad najzaujímavejších udalostí dňa: Čím dnes žila Bratislava?

Pozrite si zhrnutie toho najdôležitejšieho, čo priniesol 13. november 2015.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad najzaujímavejších udalostí dňa: Čím dnes žila Bratislava?
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás najviac zaujali:

Trhy lákajú nielen svojou atmosférou, ale aj najrôznejšími vianočnými dobrotami, neodmysliteľným punčom a vareným vínom. Vianočný stromček v susednej Viedni rozsvietia už túto sobotu! Čo všetko ponúknu viedenské trhy tento rok?.

Program na tento víkend: Spomienka na novembrové udalosti, hudobná burza aj špeciálny trh. Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni.

Najväčšie ihrisko v Dúbravke bude do zimy vynovené. Park Pekníkova v Dúbravke, obyvateľmi nazývaný Pekníčka je najvyťaženejším ihriskom v mestskej časti. Vďaka priaznivému počasiu môže mestská časť Dúbravka zrealizovať naplánované výmeny zničených hracích prvkov, ako aj osadenie nových.

Zhrnutie dňa:

  • Hlavné mesto podporilo ďalšie projekty, tento raz v rámci posledného kola grantového programu ARS Bratislavensis. Granty v celkovej sume 15-tisíc eur rozdelila grantová komisia medzi 25 projektov, ktoré sú zamerané na podporu umeleckých a kultúrnych aktivít v Bratislave a aktivít propagujúcich Bratislavu doma na Slovensku, ale i v zahraničí.
  • V sobotu 14. novembra o 15.00 hod bude v Danubiane vernisáž výstavy z tvorby maliara Christiana Ludwiga Atterseeho „Lode pre nevestu“. Na otvorení výstavy v najmladšom európskom múzeu moderného umenia bude aj samotný autor, ktorý sa do Bratislavy vracia pri príležitosti svojho životného jubilea profilovou výstavou tvorby z rokov 1990 až 2015.
  • Ústav pamäti národa tvrdí, že využil mimoriadny opravný prostriedok a podal dovolanie na Najvyšší súd SR voči rozsudku Krajského súdu v Bratislave zo dňa 30. júna 2015, v ktorom súd rozhodol, že Andrej Babiš je neoprávnene evidovaný ako agent v registračných protokoloch bývalej ŠtB.
  • Aj diela z archívu Slovenského filmového ústavu predstaví 17. Medzinárodný filmový festival Bratislava, ktorý sa vo štvrtok začal v hlavnom meste. V novej sekcii Lexikón venovanej netradičnému formátu filmového obrazu premietne sedem filmov zo SFÚ.
  • Na 16. ročníku integrovaných športových hier v stolnom tenise Gerulata Cup v mestskej časti Bratislava – Rusovce sa už tradične stretli žiaci zo základných škôl, špeciálnych základných škôl a zariadení sociálnych služieb z Bratislavy. V kategórii základných škôl získala prvenstvo ZŠ v mestskej časti Bratislava – Jarovce. Víťazný pohár turnaja Gerulata Cup Rusovce 2015 v kategórii zariadení sociálnych služieb získala nezisková organizácia Lepší svet a v kategórii špeciálnych základných škôl si ho vybojovali žiaci ŠZŠ Žehrianska v mestskej časti Bratislava – Petržalka.
  • Bratislavskí policajti pátrajú po neznámom páchateľovi, ktorý sa na Slovensku a na území Českej republiky prostredníctvom finančných operácií dopustil ekonomickej trestnej činnosti. V súvislosti s objasnením viacerých skutkov a vypátraním neznámeho páchateľa policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri stotožnení osoby mužského pohlavia s nakrátko ostrihanými tmavými vlasmi a zarastenou bradou. Oblečenú mal čiernu vetrovku so svetlou kožušinou, tmavomodré rifle, topánky čiernej farby a cez plece mal prevesenú tašku.

Zdroj: TASR / Dnes24.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM