Nina Táborská Rôzne

Vianočný stromček v susednej Viedni rozsvietia už túto sobotu! Čo všetko ponúknu viedenské trhy tento rok?

Prvé vianočné trhy začínajú v susednej Viedni už o pár dní. Rakúska metropola ponúkne tento rok až 22 adventných trhov ako aj mnoho malých vianočných trhov, charitatívne stánky a iné outdoorové akcie.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný stromček v susednej Viedni rozsvietia už túto sobotu! Čo všetko ponúknu viedenské trhy tento rok?
Zdroj: Dnes24.sk

Trhy lákajú nielen svojou atmosférou, ale aj najrôznejšími vianočnými dobrotami, neodmysliteľným punčom a vareným vínom. Chýbať nebudú ani vianočné dekorácie a darčeky, hračky či klasické umelecko-remeselné výrobky. Bratislava24.sk o tom informovala Michaela Puschmannová z kancelárie mesta Viedeň Compress.

Najznámejší viedenský Christkindlmarkt na Radničnom námestí slávnostne otvoria rozsvietením stromčeka už v sobotu, 14. novembra. Okrem 150 stánkov s rozmanitou ponukou, prinesie adventne vysvietenú alej, živú postavičku Jezuliatka, tvorivé dielne pre deti, nebeskú poštu, koncerty adventných zborov z celého sveta ako aj ďalší program.

Prečítajte si tiež: Vianočný stromček už stojí na Hlavnom námestí. Po prvýkrát sa rozžiari na otvorení vianočných trhov FOTO+VIDEO

Vďaka barokovej kulise pôsobia na návštevníkov adventné trhy pred zámkom Schönbrunn až imperiálnym dojmom. Otvoria ich 21. novembra a prinesú 80 vystavovateľov s ponukou ručne vyrobených vianočných ozdôb, jasličiek a rozmanitých darčekov z prírodných materiálov. Bohatý sprievodný program zahŕňa aj vianočné tvorivé dielne pre malých návštevníkov a dospelých zas potešia kulinárske špeciality a tradičný punč.

Tento vianočný trh ako jeden z mála vo Viedni potrvá aj po Štedrom dni, pod názvom Novoročné trhy bude otvorený až do 3. januára 2016.

Mladí ľudia a študenti sa zvyknú stretávať v univerzitnom areáli bývalej nemocnice Altes AKH a v muzeálnej štvrti Museumsquartier na Zima v MQ, kde si popri kulinárskych špecialitách užívajú curling, alternatívnu hudbu i zábavu na rozsiahlom nádvorí. Viac sa dočítate TU.

Pred známou viedenskou dominantou, Stephansdómom sa uskutočnia vianočné trhy, ktoré lákajú svojou eleganciou a tradíciou. Umelecké výrobky a ohňové šou, koncerty a program pre deti nájdete na vianočných umelecko-remeselných trhoch na nám. Karlsplatz.

Adventnú tradíciu v podobe výrobkov umeleckých remesiel a adventnej hudby prinesú Staroviedenské vianočné trhy na Freyungu a adventné trhy Am Hof v samom srdci mesta.

Adventné trhy na Spittelbergu sú známe romantikou v úzkych uličkách, na imperiálnu scenériu lákajú zas tzv. vianočné dedinky v Belvederi a na námestí Márie Terézie.

Podrobnosti o jednotlivých viedenských vianočných trhoch na http://bit.ly/…_trhy-vieden.

Prečítajte si tiež: Po Starom Meste prichádza s konceptom nových vianočných trhov aj magistrát. Čo sa má zmeniť?

Foto: Najväčším a asi najznámejším je Christkindlmarkt pred viedenskou radnicou – © kreitner & partner

Vianočné trhy vo Viedni
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM