Samospráva

Predstavenstvo a dozorná rada Staromestská má nových členov

Spoločnosť Staromestská, ktorej hlavným akcionárom je bratislavská mestská časť Staré Mesto, má vo svojom predstavenstve a dozornej rade nových členov. Včera ich na svojom zasadnutí vymenovalo miestne zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Predstavenstvo a dozorná rada Staromestská má nových členov
Zdroj: TASR

Staromestskí poslanci odsúhlasili vymenovanie do trojčlenného predstavenstva spoločnosti bývalého vicestarostu Starého Mesta Jána Krtu, ďalej Mariána Pukáča a Igora Slaninu. Zastupiteľstvo zároveň schválilo odvolanie z predstavenstva bývalého poslanca Starého Mesta Pavla Baxu a bývalého prednostu staromestského úradu Kamila Homoľu. Taktiež zobralo na vedomie zánik funkcie člena predstavenstva miestnej poslankyne Barbory Oráčovej (SDKÚ-DS).

Niektorým poslancom však prekážalo, že noví členovia predstavenstva sa na zastupiteľstvo neprišli predstaviť. „Chcel by som poznať ich predstavu a vízie. Je to vážny akt, aby som zdvihol ruku za niekoho, koho nepoznám,“ povedal na rokovaní poslanec Martin Gajdoš (SDKÚ-DS).

Prečítajte si tiež: Poslanci vyzývajú starostu na odstúpenie. Dôvodom je parkovacia politika

Starosta Starého Mesta Radoslav Števčík im však oponoval, že sa s týmito troma členmi stretol. „Ja si za nimi stojím a myslím si, že všetci traja budú svoju funkciu vykonávať zodpovedne,“ povedal. Zároveň pripomenul, že ak nebude s ich prácou spokojnosť, môžu byť vymenení.

Predstavenstvo spoločnosti Staromestská má pripraviť do konca novembra návrh jej vnútornej štruktúry a krátkodobého a strednodobého podnikateľského plánu s tým, že podnikateľskú činnosť bude vyvíjať aj voči tretím stranám.

V päťčlennej dozornej rade Staromestskej odsúhlasilo zastupiteľstvo odvolanie bývalej staromestskej poslankyne Miroslavy Babčanovej a súčasného poslanca Martina Borguľu (Smer-SD), ktorý bol zároveň do rady opätovne vymenovaný. Staromestskí poslanci zobrali na vedomie zánik funkcie členov dozornej rady v spoločnosti bývalých miestnych poslancov – Kamila Procházku, Ivana Haverlíka a Mária Ležoviča, ktorý sa funkcie člena dozornej rady vzdal sám.

Do dozornej rady schválili okrem Borguľu vymenovanie aj terajších poslancov mestskej časti Barbory Oráčovej, Vladimíra Palka (bez politickej príslušnosti), Soni Párnickej (bez politickej príslušnosti) a Tomáša Zieglera (KDH).

Členovia predstavenstva i dozornej rady v tejto spoločnosti sú volení na tri roky. Staromestská bola založená mestskou časťou Staré Mesto v roku 2001 za účelom správy, údržby či prenájmu majetku. V roku 2012 sa hlavný akcionár spoločnosti, staromestská samospráva, rozhodol obnoviť činnosti Staromestskej so zameraním na služby týkajúce sa čistenia verejného priestranstva, údržby komunikácii a parkov v správe mestskej časti Staré Mesto.

Prečítajte si tiež: Do komisií v Petržalke sa obyvatelia môžu prihlásiť ako pozorovatelia

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM