Rôzne Správy

Pred Prezidentským palácom je pokoj: Protesty zatiaľ nesprevádza BLOKÁDA ciest

Žiadne vynútené zmeny v súvislosti s protestami nemusel v premávke MHD robiť ani Dopravný podnik Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Pred Prezidentským palácom je pokoj: Protesty zatiaľ nesprevádza BLOKÁDA ciest
7
Galéria

Bratislavskí policajti aj v piatok monitorujú situáciu s protestnými zhromaždeniami v centre mesta. Zatiaľ je zhromaždenie pokojné. Na Hodžovom námestí postáva iba niekoľko hlúčikov ľudí.

Dnes je pokoj

„Prípady narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti sme doposiaľ nezaznamenali,“ uviedla na sociálnej sieti štátna polícia o situácii na Hodžovom námestí.

Žiadne vynútené zmeny v súvislosti s protestami nemusel v premávke MHD robiť ani Dopravný podnik Bratislava, pre TASR to potvrdil hovorca Martin Chlebovec.

Podľa predpoludňajšieho on-line prenosu z Hodžovho námestia v okolí improvizovanej tribúny postávalo, prípadne sedelo niekoľko ľudí, chodci cez námestie voľne prechádzali. Priamo na mieste boli aj príslušníci bratislavskej mestskej polície.

Štvrtkový zásah

Včera (5. 8.) bolo v centre Bratislavy oveľa rušnejšie. Policajní ťažkoodenci i ďalší policajti zasiahli okolo poludnia proti skupine demonštrantov, ktorá zablokovala cestu pri Hodžovom námestí. Polícia demonštrantov vytlačila späť z cesty na námestie pred Prezidentský palác a snažila sa im brániť v ďalšej blokácii cesty. V centre Bratislavy sa na krátky čas začali tvoriť kolóny. Na Hodžovo námestie sa ešte v priebehu dopoludnia presunula aj skupina protestujúcich, ktorá demonštrovala na neohlásenom proteste na Námestí slobody.

Situáciu na Hodžovom námestí bude Dne24 sledovať.

Fotografie zo štvrtka 5. 8. 2021:

Blokáda hlavného mesta sa nevydarila
19
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM