Rôzne

Pred petržalským nákupným centrom vyrástla Tesla Supercharger + VIDEO

Svoj elektromobil si môžete nabiť ultrarýchlo už aj v Bratislave! Tesla Supercharger nájdete pred hlavným vstupom do petržalského Auparku.

Ilustračný obrázok k článku Pred petržalským nákupným centrom vyrástla Tesla Supercharger + VIDEO
3
Galéria
Zdroj: Aupark Facebook

Postavenie stanice Tesla Supercharger v hlavnom meste bolo plánované do konca roku 2016. Spoločnosť to nestihla. V apríli sa ale pilne pracovalo a v Bratislave za necelý mesiac vyrástla Tesla Supercharger, ktorá je už aj v prevádzke.

Prvú supernabíjačku postavila Tesla pri obci Sielnica pri Zvolene, teraz sa už môže supernabíjačkou pochváliť aj Bratislava.

Supernabíjačka

Bratislavskú Tesla Supercharger nájdete na parkovisku pri nákupnom centre Aupark v Petržalke. Ako uvádza portál eautoportal.sk, bratislavská stanica disponuje troma 480-voltovými nabíjacími zdrojmi, čo v praxi znamená šesť nabíjacích stojanov.

„Nabíjačka môže ponúknuť výkon až 135 kW. Keďže výkon nabíjacieho zdroja sa delí medzi dva nabíjacie stojany, pre čo najefektívnejšie nabíjanie je dobré využívať stojan, ktorého „dvojička“ nie je v prevádzke,“ vysvetľuje portál. Bratislavské stojany sú označené 1A, 1B, 2A, 2B, 3A a 3B. Ak nabíjate napríklad na stojane 2A a chcete vyžiť maximálny výkon, musí byť stojan 2B voľný.

Ďalšie stanice vybuduje spoločnosť pri Prahe, Olomouci, Budapešti, Varšave, Krakove, Poznani, Rzesowe, Byalistoku, Kyjeve, Ľvove a pri každej dôležitej dopravnej tepne v Rakúsku.

Tesla Supercharger je sieť najvýkonnejších nabíjacích staníc pre elektromobily, ktoré buduje spoločnosť Tesla Motors po celom svete. Majitelia Tesly Modelu S a Modelu X, ktorí si ho objednali pred 1. januárom 2017, môžu využívať služby nabíjania doživotne zdarma. Ide o najjednoduchšiu a najrýchlejšiu formu nabíjania elektromobilov Tesla. Viac sa dočítate TU.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM