KAW Správy Samospráva

Prečo na bratislavskych sídliskách hučia v zime kosačky?

Hlavami nad „kosením“ v zime krútili aj Ružinovčania, kým starosta mestskej časti nevysvetlil, čo "kosačky" vlastne robia.

Ilustračný obrázok k článku Prečo na bratislavskych sídliskách hučia v zime kosačky?
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Počuť vo februári zvuk „kosačky“ je trocha zvláštne, no má to svoje opodstatnenie. „Kosačky“- ako stoje väčšinou ľudia ľudovo nazývajú, totiž neslúžia iba na kosenie vysokej trávy.

Kosačky v zime

Hlavami nad „kosením“ v zime krútili aj Ružinovčania, kým starosta nevysvetlil, čo stroje vlastne robia. „Naše kosačky v teréne teraz samozrejme nekosia, ale majú aj funkciu tzv. hrabačiek – zbierajú napadané lístie,“ vysvetľuje starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti.

„Takže nie, nesnažíme sa v lete rozmrazovať a v zime orať. Robíme správne, len si asi na túto novú pracovnú morálku musia Ružinovčania ešte zvyknúť, keď ju v minulosti nezažívali,“ dodal Martin Chren.

Kosačky ste mohli zazrieť nedávno napríklad aj v Dúbravke. Konkrétne na Harmincovej a pri sobášnej sieni. Lokalitu dávajú do poriadku, pretože tam spod zeme vykuknú farebné hlavičky krókusov, ktoré sú predzvesťou príchodu teplejších dní. Minulý rok sa Dúbravčania pohľadom na nežné kvietky mohli kochať už 20. februára.

Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM