Rôzne Správy

Pre jedného zbytočnosť, pre iného POKLAD: Opäť môžete doniesť veci do Mestského bazára

Predchádzajúce tri kolá Mestského bazára ušetrili Bratislavu od 32 ton nepoužívaných vecí.

Ilustračný obrázok k článku Pre jedného zbytočnosť, pre iného POKLAD: Opäť môžete doniesť veci do Mestského bazára
Zdroj: OLO a.s.

Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) spúšťa zber nepotrebných, ale stále použiteľných vecí do Mestského bazára.

Mestský bazár

Tie môže verejnosť prinášať od 14. marca do 13. apríla do centrály OLO na Ivanskej ceste v hlavnom meste každú stredu, piatok a sobotu. Zberné miesta budú opäť rozšírené aj do vybraných mestských častí. Informovala o tom Zuzana Balková z OLO.

Podujatie Mestský bazár sa bude následne konať 23. a 24. apríla v areáli komunálneho podniku na Bazovej ulici.

Na mieste bude možná aj bezkontaktná platba kartou, organizátori tiež pripomínajú platnosť hygienických opatrení. Vyzbierané financie budú vedené na transparentom účte a budú použité na budovanie stabilného Bratislavského centra opätovného použitia (reuse centra).

Predídeme vzniku odpadu, čím šetríme prírodu a jej zdroje. To, čo nepotrebujeme my, sa zíde niekomu inému, môžeme získať originálne, jedinečné kúsky za symbolické ceny a podporíme udržateľnosť i cirkulárnu ekonomiku v Bratislave,“ skonštatovala Ivana Maleš z oddelenia životného prostredia.

Predchádzajúce tri kolá podujatia ušetrili Bratislavu od 32 ton nepoužívaných vecí. Za nákup vyzbieraných vecí prispeli ľudia doteraz celkovo sumou vyše 23-tisíc eur.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM