Rôzne Správy

DOJÍMAVÝ príbeh psíka z Ukrajiny: Jeho púť viedla cez Bratislavu až do Indie + FOTO

Indovia našli psíka pri úteku z Kyjeva. Pobehoval po uliciach ostreľovaného mesta.

Ilustračný obrázok k článku DOJÍMAVÝ príbeh psíka z Ukrajiny: Jeho púť viedla cez Bratislavu až do Indie + FOTO
8
Galéria

Z Ukrajiny denne utekajú ľudia pred hrôzam vojny. Medzi nimi aj Indovia, ktorí v krajine študovali alebo pracovali. Práve skupinka ľudí spomínanej národnosti našla zatúlaného psíka v uliciach ruskými vojskami obliehaného Kyjeva.

Potuloval sa po uliciach Kyjeva

Polícia SR na sociálnej sieti zverejnila jeho smutný príbeh so šťastným koncom. Psík totiž odletel pri repatriačnom lete na palube vojenského lietadla do Indie s ľuďmi, ktorí ho našli.

„Až dodatočne sme zistili, že Indovia našli psíka pri úteku z Kyjeva potulovať sa len tak na ulici. Zobrali si ho, prešli s ním peši naše hranice a teraz je už v Indii. Podľa toho, ako sa k nemu chovali jeho noví majitelia na letisku v Bratislave, je o neho kráľovsky postarané,“ približuje príbeh polícia.

Pomoc na hraniciach

Aj tento psík je jeden z mnohých zvierat, ktoré sa dostali na Slovensko z Ukrajiny. Našimi hranicami totiž prechádza mnoho utečencov so spoločenskými zvieratami. Niektoré z nich sa na hraniciach ocitnú aj bez majiteľov.

„Situáciu pomáhajú zvládnuť predovšetkým dobrovoľníci a mimovládne organizácie, ktoré registrujú zvieratá a v spolupráci s veterinármi zabezpečujú veterinárne ošetrenie,“ uviedlo Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR. Rezort priamo na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom koordinuje tím dobrovoľníkov, ktorí priamo na mieste pomáhajú zvieratám.

Zachránený psík z Ukrajiny
8
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM